Bakker Gradjan Buss (voorgrond) met zijn team: van links naar rechts Evi Peijnenburg, Yente van den Biggelaar, Marin de Rooij, Loes Goosen, Franka van der Heijden en Wendy Jennissen. (Foto: Peter de Koning).
Bakker Gradjan Buss (voorgrond) met zijn team: van links naar rechts Evi Peijnenburg, Yente van den Biggelaar, Marin de Rooij, Loes Goosen, Franka van der Heijden en Wendy Jennissen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BAKKER GRADJAN BUSS VIERT ZELFSTANDIGHEID MET ACTIEWEKEN

'Nee verkopen is er bij ons niet bij...'

HENK VAN WEERT

Brood- en banketbakker Gradjan Buss in winkelcentrum Oosterhof heeft sinds kort de franchiseformule Schellens losgelaten om zelfstandig verder te gaan. ,,In vijf jaar hard werken heb ik een ruime klantenkring op weten te bouwen en veel goodwill gekweekt. Nu is het tijd om op eigen kracht verder te gaan", vertelt de ondernemer die in 2010 vanuit zijn woonplaats Maren-Kessel neerstreek in Boxtel.

Het brood dat hij zelf afbakt betrekt Buss nog steeds van bakkerij Schellens, maar het gebak maakt hij helemaal zelf. Dat deed hij al een tijdje en dit slaat aan bij de consument, ervaart de bakker. ,,Het is van belang dat je jezelf weet te onderscheiden met exclusieve en vooral ook verse producten. Bovendien kun je het niet maken om 'nee' te verkopen. Doen we ook niet. Als de klant iets wil dat niet meer in de schappen ligt, maak ik het bij."

Enthousiasme, versheid en eventuele problemen snel en naar tevredenheid oplossen zijn volgens de bakker de ingrediënten om klanten aan je te binden. ,,En natuurlijk zelf in de zaak aanwezig zijn. Herkenbaarheid is ook heel belangrijk."

LEEFTIJD RADEN

Naast brood en gebak verkoopt Buss in


december ook grote hoeveelheden oliebollen. ,,Zo'n vijftig- tot zestigduizend denk ik wel. Gebakken in olie, maar niet vet. Zoals een goede oliebol moet zijn..."

Hoe oud Buss is, wil hij niet kwijt. Toch oogt de bakker niet ijdel. En wie even met hem praat, merkt al heel gauw dat hij die eigenschap ook helemaal niet bezit. ,,Dat ik mijn leeftijd niet wil noemen, heeft alles te maken met de actieweken die we nu houden om onze zelfstandigheid te vieren. Het raden van mijn juiste leeftijd is een van de opdrachten waarmee klanten leuke prijzen kunnen winnen", grinnikt de bakker.

Buss is franchiseorganisatie Schellens dankbaar voor de steun die hij in de afgelopen vijf jaar kreeg: ,,Die samenwerking gaf me de gelegenheid om een goede naam en een ruime klantenkring op te bouwen. Want eerlijk is eerlijk: ik kwam van een dorpje met duizend inwoners en moest best even wennen in aan de menta-


Fashionweek bij

Uniek Mode

in hartje Boxtel

Uniek Mode is al meer dan vijftig jaar een begrip op het gebied van hoogwaardige mode. In Boxtel is Uniek Mode al meer dan 44 jaar gevestigd op het bekende adres aan de Rozemarijnstraat 8, pal naast het gemeentehuis. Klanten kunnen er van woensdag 2 tot en met woensdag 9 augustus terecht voor een bijzondere Fashion Week waar de trends en kleuren van het aankomend seizoen geëtaleerd worden.

'Vernieuwend en modieus in hartje Boxtel'. Dat is het motto van de Fashion Week die volgende week van start gaat. Het filiaal in Boxtel kreeg onlangs een make-over en biedt onderdak aan een brede collectie met een modern en een modieus tintje en een volgens Uniek 'stijlvol en tijdloos segment'. Naast de collectie is service een belangrijke reden waardoor klanten loyaal zijn aan Uniek, zo wordt gesteld. 'De persoonlijke benadering van de adviseuses, het op maat maken door eigen coupeuses en op aanvraag bijbestellen blijkt erg gewaardeerd.'

Tijdens de Fashion Week haalt Uniek Mode alles uit de kast om klanten een gezellige dag vol shopplezier te bezorgen. Zo staat de woensdag in het teken van de opening van Fashion Week, de donderdag is voor nieuwe merken. Met speciale presentaties en modeflitsen laten de medewerkers bezoekers kennismaken met alles wat deze merken te bieden hebben.

Vrijdag 4 september is het Fashion Friday, met parfum en modetips, goodies, muziek en een glaasje bubbels. 'Familie' is het thema van zaterdag 5 september met verse sapjes en huisgemaakt gebak. Ook wordt informatie verstrekt over materialen en stoffen die thans worden verwerkt. Meer weten? Kijk ook op www.uniekmode.nl.

liteit in het veel grotere Boxtel. Maar het bevalt me hier prima. In Oosterhof heb ik het prima naar mijn zin en kan ik de grootste woonwijk van de gemeente bedienen."

BOXTELAARTJE

Graag sloot Buss zich met diverse andere winkeliers in Oosterhof aan bij de lokale consumentenactie Boxtelaartjes die Brabants Centrum eerder dit jaar lanceerde. Hij presenteerde in maart zelfs een speciaal taartje van kersenbavarois, slagroom, schuim én natuurlijk het bekende blauwe logo van de spaaractie. Mensen sparen punten die ze kunnen inwisselen bij diverse actieproducten. En passant steunen ze op die manier plaatselijke verenigingen en instellingen die ze zelf hebben gekozen.

Naast hart voor zijn eigen zaak, maakt Gradjan Buss zich ook sterk voor het overdekte winkelcentrum in Boxtel-Oost. Hij is er beheerder én penningmeester van de stichting waarin de ondernemers zich hebben verenigd.

Gradjan Buss Brood & Banket is digitaal te vinden op www.gradjanbuss.nl.

FOTO BOVEN: Bakker Gradjan Buss (voorgrond) met zijn team: van links naar rechts Evi Peijnenburg, Yente van den Biggelaar, Marin de Rooij, Loes Goosen, Franka van der Heijden en Wendy Jennissen. (Foto: Peter de Koning).


Zegels sparen voor

Toverland bij

supermarkt PLUS

Speciaal voor klanten heeft een aantal PLUS-supermarkten in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland een actie opgezet. Klanten zijn op één van de PLUS-dagen op 26 en 27 september of op 3 en 4 oktober welkom in attractiepark Toverland.

Supermarkt PLUS Van der Horst aan de Van Beekstraat in Boxtel neemt deel aan de actie. Klanten kunnen vanaf zondag 30 augustus in de vestiging in winkelcentrum Selissenwal terecht voor spaarzegels. Voor een aantrekkelijke prijs genieten kinderen, kleinkinderen en/of familie van een magische PLUS-dag. Kinderen kleiner dan 90 centimeter hebben gratis toegang. Bij elke vijf euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten ontvangt de klant een Toverland-spaarzegel. Als er vijftien zegels gespaard zijn, krijgt de klant een voucher. Met deze voucher en bijbetaling van 15 euro ontvangt de klant een toegangskaartje voor de PLUS-dag naar keuze.

De tickets zijn met de Toverlandvouchers alleen online te bestellen via de website van het attractiepark: www.toverland.nl/plus. De actieperiode loopt van zondag 30 augustus tot en met zaterdag 26 september.