HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Telefoon (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 22e zondag door het jaar met als motto: 'Met ons hart bij de Heer'. In de lijn van de profeten is Jezus kritisch op overdreven vrome gebruiken, die afleiden van de kern. Het gaat niet om de buitenkant, maar om het hart. Wij mogen ons afvragen of wij de uiterlijke rituelen in de liturgie gebruiken als middelen om met ons hart dichter bij God te komen.

* Liturgische kalender. Zaterdag 29 augustus: marteldood van de heilige Johannes de Doper. Donderdag 3 september: gedachtenis heilige Gregorius de Grote, paus en kerkleraar.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15 bereikbaar. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast de kerkberichten vindt men alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook op de website: www.heilighartparochie.nl.

* MIVA-weekend. In het weekend van 29 en 30 augustus wordt door de werkgroep MOV in de liturgievieringen aandacht besteed aan de MIVA, de Missie Verkeersmiddelen Actie. De MIVA ondersteunt pioniers in kleinschalige projecten in meer dan veertig landen over de gehele wereld met vervoers- en communicatiemiddelen. Na de viering zal bij de uitgang gecollecteerd worden voor het werk van MIVA.

* Uit de agenda. Donderdag 3 september 20.00 algemene bestuursvergadering pastorie Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Ontmoeting. Zondag 30 augustus is iedereen door het pastoresteam uitgenodigd voor een kopje koffie en een ontmoeting in het pastoraal centrum, Duinendaal om 09.30.

* Uit de agenda. Woensdag 2 september 10.00 vergadering communiewerkgroep, pastorie Duinendaal 2.

* Huwelijk. Vrijdag 4 september trouwen in de Sint-Petrusbasiliek Thom Verdonk en Valerie Leenes. Wij wensen hen veel geluk en liefde en vragen hiervoor Gods zegen.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer waarop men de parochiebijdrage kan storten is IBAN NL 38 Rabo 010.88.60.337.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 10.30 hoogmis. Voorganger is pater H. de Visser. Vanwege het MIVA-weekend zal de MOV-groep de overweging verzorgen.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het St.-Petruskoor de vaste gezangen uit de Messe zur Ehre des H.Franz von Assisië van J.B. Hilber.

* Orgelprogramma. Pachelbel: Ciacona in D-dur, Bruna: Tiento de falsas, Cabanilles: Tiento de falsas, Pachelbel: Toccata in e-moll

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 intenties voor Riet v.d. Loo – v.d. Aker (mgd).

ZONDAG 10.30 intenties voor Bep v.d. Broek- v. Susante (jgt); Annie Vos- v.d. Vleuten (mgd); Riek v. Breugel – v. Geel (mgd); Huub van Griensven (mgd); Ties Mathijssen (mgd); Piet v.d. Meijden (mgd); pastoor Jo de Jong (verj); Renze de Waal; Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers; Piet Voets; uit dankbaarheid; Miet v.d. Sande-Schoenmakers en Jos v.d. Sande.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 Marianne v. Doorn-Krol. 19.00 Eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor vader Van den Aker (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 10.00 voorganger en predikant kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Jo Smulders; Anna v. Abeelen; Marinus en Mina v.d. Laar- v. Rooij en overl. fam.; Tonnie v.d. Laar-Robben; Frans de Wert (mgd).

DINSDAG 19.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 18.00 door het rozenkransgebed.

DONDERDAG 19.00 eucharistieviering; voorafgegaan om 18.00 door het rozenkransgebed.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige God, al het goede komt van U. Vervul ons hart van liefde voor uw Naam. Laat in ons het goede toenemen door een grotere ijver voor U en houd het in stand door uw voortdurende zorg. Door onze Heer.

* Overleden. Wij gedenken de afgelopen week overleden parochianen Ciska Kuppens-Schelle (94), Jan v. Diessen (63) en Marie v.d. Meijden- v. Uden (94). Dat zij allen mogen rusten in vrede.

* MIVA-actie. Komende zondag vraagt de MOV-groep actief aandacht in de eucharistieviering voor de jaarlijkse Missie Verkeersmiddelen Actie (kortweg MIVA). Hiervoor wordt ook apart gecollecteerd. Meer informatie staat in de algemene berichtgeving onder Heilig Hartparochie op deze kerkpagina.

* Zomerdienstregeling. Per 1 september is de zomerdienstregeling voorbij. Dit betekent dat komende dinsdag en donderdag weer op weekdagen om 19.00 de mis wordt opgedragen in de Sint-Jans Onthoofdingkerk, voorafgegaan om 18.00 uur door het bidden van de rozenkrans. Zaterdag 5 september is er weer aan avonddienst om 19.00.

* Begraafplaats Sint-Jans Onthoofdingkerk. Vanaf dinsdag 1 september worden grafbeplantingen die buiten de graven zijn geplaatst verwijderd. Graag hiermee rekening houden en graag zelf deze beplanting dinsdag weghalen. Conform de voorschriften grafbeplanting en -bedekking, behorende bij het begraafplaatsreglement is het namelijk niet toegestaan om buiten de uitgegeven grafruimte beplanting te plaatsen.

* Welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 is men welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum. Zie hiervoor de berichten onder Heilig Hartparochie – bereikbaarheid parochiesecretariaat.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. De collecte tijdens deze viering is voor de MIVA (Missie Verkeersmiddelen Aktie). Na de viering is er voor iedereen koffie en thee in De Uitwijk. Intenties voor Toon en Janske v.d. Bosch- v.d. Velden; overl. ouders De Groot-Verhagen (verj); Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven (verj); bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon. Dan worden ze in het Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet meer vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Zondag 6 september 10.30: gezamenlijke eucharistieviering voor de gehele Heilig Hartparochie in de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel met zang van het Sint-Theresiakoor en Lencante. Maandag 31 augustus: vergadering Theresiadag (4 oktober). Dinsdag 1 september: vergadering werkgroep toekomst.

* Bereikbaarheid van de parochie. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Intenties voor overleden ouders Van de Ven- v. Gaalen; overl. ouders Van Eijndhoven- v.d. Wiel; overl. ouders Kerkhof- v. Eijndhoven; Wim en Peter v. Eijndhoven; Frans v. Eijndhoven; Bertus v.d. Struijk (mgd. en verj); Jo Daemen; Jan v.d. Aker (mgd); voor de parochie.

MAANDAG 10.30 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Collecte MIVA. De opbrengst van de collecte van zaterdag is voor de MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie).

* Eucharistieviering in Lennisheuvel. Tijdens de eucharistieviering van zondag 6 september om 10.30 zijn alle parochianen van de Heilig Hartparochie welkom in de Sint-Theresiakerk van Lennisheuvel. Er is op die morgen geen viering in de kerken van Boxtel, Liempde en Esch. Na afloop zijn alle parochianen welkom voor koffie en thee in gemeenschapshuis Orion.

* Kinderwoorddienst. Tijdens de zomervakantie is er geen kinderwoorddienst.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage is elf euro.

* Vakantieregeling. In de maanden juli en augustus is het secretariaat van de Heilig Hartparochie bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Voor spoedgevallen krijgt men buiten die tijd een noodnummer te horen van het antwoordapparaat.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Elly v. Beurden-Wolke; voor het welzijn van alle parochianen.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PAROCHIEBERICHTEN

* Extra collecte MIVA. Zaterdag 29 augustus is er een extra collecte voor de MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie). Pionier Gideon helpt straatkinderen van Ghana aan een betere toekomst. Gideon vraagt MIVA een auto om schoon drinkwater te vervoeren naar de straatkinderen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater en om materialen naar de verschillende projecten te brengen. MIVA wil graag helpen de droom van Gideon waar te maken. Doet u mee?

* Onderhoud kerkhof. De onderhoudsgroep van het kerkhof wil graag versterking. Zij werken op dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00. De werkzaamheden zijn onder meer schoffelen, harken en snoeien. Wie de groep wil versterken, kan bellen met Henk Klomp, telefoon (073) 551 47 33.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. A.J. Flink uit Vught. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


MIVA-collecte

in kerken voor

project Ghana

Komend weekeinde wordt in alle kerken aandacht besteed aan de Missie Verkeersmiddelen Actie, kortweg MIVA. In de kerken wordt voor dit doel een collecte gehouden, die geld in het laatje brengt voor een bijzonder straatkinderenproject in het Afrikaanse land Ghana.

Het project is volgens Johan Bakker van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Boxtelse Heilig Hartparochie bijzonder omdat het is opgezet door een voormalig straatkind, Gideon Markin. ,,Hij weet als geen ander hoe hij kinderen en hun ouders kan motiveren om hun lot in eigen hand te nemen", zo stelt Bakker.

Gideon werd als kind slachtoffer van een negatieve cultuur: hij verloor zijn vader en werd daarom op straat gezet. Van de ene op de andere dag had hij geen huis meer en zwierf over straat. Hij ontmoette een man uit Nederland die hem opving, onderwijs gaf en hem begeleidde naar volwassenheid. ,,Omdat hij zoveel andere kinderen zag met dezelfde problemen, wilde hij die helpen", vertelt Bakker. ,,Zo ontstond de organisatie UPCO die momenteel veertig werknemers in dienst heeft. Zij helpen honderden kinderen in de sloppenwijken van Accra, de hoofdstad van Ghana, met opvang, onderwijs en begeleiding.

Om er voor te zorgen dat de activiteiten op alle plekken in Accra kunnen doorgaan, heeft Gideon een auto nodig. De opbrengst van de MIVA-collecte is bestemd voor een auto waardoor de straatkinderen in Accra weer toekomst hebben.

Wie de actie willen ondersteunen, kunnen ook een gift overmaken naar MIVA in Breda. Het rekeningnummer luidt NL42 INGB 0000 0029 50.


Kofferbakverkoop Esch

Carnavalsvereniging 't Bacchuscorps houdt zondag 13 september van 09.00 tot 15.00 uur aan de Haarenseweg in Esch een kofferbakverkoop. De toegang bedraagt twee euro voor bezoekers vanaf 12 jaar; parkeren is gratis. Op het terrein worden hapjes en drankjes verkocht. Voor meer informatie kunnen belangstellenden tussen 18.00 en 21.00 uur telefoonnummer 06-20 95 28 48 bellen. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar siermetaaltimmermans@zonnet.nl.