'STEEDS MEER SLACHTOFFERS IN REGIO'

Politie waarschuwt voor beroving met babbeltruc

De politie in Boxtel waarschuwt deze week voor de toename van het aantal berovingen met babbeltrucs. Volgens wijkagent Jack van Rijs, die in Boxtel verantwoordelijk is voor de wijken Centrum en Ladonk, komt het steeds vaker voor dat onbekenden aanbellen met een smoes en zo proberen de woning binnen te dringen. Het komt ook voor dat mensen op straat, bij een pinautomaat of de supermarkt worden aangesproken.

Volgens Van Rijs komt het in deze gevallen voor dat geld of andere waardevolle bezittingen worden gestolen. ,,Soms gebeurt dit in combinatie met bedreiging of geweld. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen." De politie roept inwoners op meteen te bellen als ze het niet vertrouwen. Als de verdachte persoon nog aanwezig is of in de buurt rondhangt, kan 112 gebeld worden; in andere gevallen belt men 0900-8844.

De politie geeft aan dat verdachten van babbeltrucs met de meest creatieve smoezen voor de dag kunnen komen. ,,Ze kunnen er heel betrouwbaar of aardig uitzien, van deftige mannen tot moeders met schattige kindjes. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of even van het toilet gebruik willen maken."

De politie roept op waakzaam te zijn en adviezen op te volgen en de voordeur niet zomaar open te maken. Ook wordt ontraden om onbekenden binnen te laten. Collectanten, meteropnemers en reparateurs dienen zich te kunnen legitimeren. Als mensen diensten aanbieden, zoals schoorsteen vegen of messen slijpen, adviseert de politie om goede prijsafspraken te maken en die altijd schriftelijk vast te leggen. Dat kan voorkomen dat na afloop een enorme rekening wordt gepresenteerd.

Bij het opnemen van geld bij een pinautomaat of het pinnen in een winkel , dienen anderen afstand te nemen. De politie stelt dat pinnen veilig is als het met twee handen gebeurt en het toetsenbord goed wordt afgeschermd.


SCHILDEREN EN TEKENEN MET VERONIKA

Kunst maken in museum MuBo

Tijdens het zomerprogramma voor de jeugd in museum MuBo staat komend weekend een workshops schilderen en tekenen op het programma. De activiteiten starten zaterdag en zondag om 14.00 uur.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden en worden verzorgd door de Tsjechische kunstenares Veronika Strážnická. In Praag heeft zij een eigen opleidingsinstituut voor kinderen en volwassenen: atelier Montmartre. Deze zomer verzorgt zij in Nederland workshops voor kinderen en dus ook in MuBo.

De kinderen mogen hun kunstwerken na afloop meenemen naar huis, maar de medewerkers van MuBo vinden het nog veel leuker als de creaties er tijdelijk tentoongesteld mogen worden: op een echte schildersezel met daarbij de titel van het werk, de gebruikte techniek en de naam van de jonge kunstenaar. Na afloop van de expositie mag het kind zijn of haar schilderij of tekening dan alsnog ophalen.

Voor de workshops geldt een maximum aantal deelnemers per groep en daarom dienen belangstellenden zich aan te melden met opgave van hun leeftijd. Dat kan per e-mail via info@muboboxtel.nl of telefonisch: 06-16 04 18 98.

Het MuBo-zomerprogramma duurt nog tot en met zondag 30 augustus. Er zijn diverse doorlopende activiteiten zoals knutselen, speurtochten, spelen met treinen en keien stampen met reus Jas. Zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt er voorgelezen, dit start om 15.00 uur. Educatiemedewerker Jacomine Wels vertelt dan over de avonturen van Jas de Keistamper.

Deelname aan de zomeractiviteiten en workshops is gratis. MuBo is op zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.


Handbalclub HCB

zoekt leden én

nieuwe sponsor

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 is op zoek naar een versterking van alle teams. Mannen en vrouwen alsmede jongens en meisjes vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden.

HCB '92 is een handbalvereniging waarvan met name de vrouwen stevig aan de weg timmeren. Het eerste team werd kort voor de zomervakantie tijdens het eerste Boxtelse Sportgala uitgeroepen tot sportteam van het jaar. Juist die ploeg is momenteel ook op zoek naar een nieuw sponsor. Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie wenden tot e-mailadres hcb92@handbal.nl. Hier kunnen ook potentiële leden terecht voor aanmelding en meer informatie.