Bouwlocatie De Hoeve in de Boxtelse woonwijk In Goede Aarde ligt al jaren braak. Deze zomer bloeien er duizenden zonnebloemen, in afwachting van een nieuw bouwplan... (Foto: Peter de Koning).
Bouwlocatie De Hoeve in de Boxtelse woonwijk In Goede Aarde ligt al jaren braak. Deze zomer bloeien er duizenden zonnebloemen, in afwachting van een nieuw bouwplan... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ZONNEBLOEMEN KLEUREN TOEKOMSTIGE BOUWLOCATIE

Puzzelen met slotstuk In Goede Aarde

MARC CLEUTJENS

Op de plek waar ooit elf duurzame vrijstaande huizen waren gepland, bloeien nu zonnebloemen. Van deelplan De Hoeve in de Boxtelse woonwijk In Goede Aarde is al heel lang niets vernomen. Toch wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuw en bovenal duurzaam bouwplan.

Wethouder Peter van de Wiel wil geen concrete informatie geven over De Hoeve, maar geeft aan dat de grond weer in eigendom is van de gemeente Boxtel. De prijsvraag die ooit werd uitgeschreven is dus van tafel. ,,We bekijken welke mogelijkheden er zijn en zoeken naar mogelijke partners om tot een nieuw plan te komen, dat aansluit bij In Goede Aarde, het terrein van De Kleine Aarde en het plan Zonnegolven. Voorop staat dat ook hier zeer duurzaam gebouwd wordt."

Van de Wiel weet van de interesse die woonstichting Sint-Joseph heeft om hier aan de slag te kunnen, maar stelt dat het te vroeg is om nu al partners in de arm te nemen. Hij verwacht dat De Hoeve ingevuld zal worden met koopwoningen; er is plaats voor vrijstaande huizen maar ook de bouw van tweekappers sluit de wethouder niet uit.

Zolang de plannen niet concreter worden en Boxtel blijft puzzelen met de afronding van In Goede Aarde, is er dus ruimte voor zonnebloemen. Een mooi alternatief in het jaar waarin de 125e sterfdag van Vincent van Gogh wordt herdacht...