Afbeelding
Foto: Peter de Koning

REGEN TEISTERT BELANGRIJKSTE KERMISDAGEN IN BOXTEL

Vuurpijlen werken hartverwarmend

Hij kon het zelf niet ontsteken omdat hij op vakantie was, maar de Boxtelse pyrotechnicus Maurice Schellekens is er ook dit jaar in geslaagd het kermispubliek op een spetterende vuurwerkshow te trakteren. Dinsdag, toen het na drie dagen regen eindelijk droog was en de temperatuur ook weer wat aangenamer was, werd het toch nog redelijk druk op de Markt. Zowel op de terrassen als in de attracties. En dus was er volop aandacht voor het vuurwerk.

Dat Schellekens als ontwerper van de tien minuten durende show zijn uiteen spattende vuurpijlen door een ander moest laten ontsteken, ging hem aan het hart. Dat meldde hij op Facebook. Het deed echter geen afbreuk aan het eindresultaat: dat verwarmde de harten van het kermispubliek. Er werden nogal wat fotootjes en filmpjes gemaakt, constateerde ook fotograaf Peter de Koning die bovenstaande opname maakte bij de vijver achter het gemeentehuis.

De kermisbazen troffen het niet. Het volksfeest is - net als in 2014 - goeddeels verregend. Het natte en kille weer van de voorbije dagen hield het grote publiek op de belangrijkste kermisdagen (in het weekeinde dus) thuis. Dat het volksfeest dit jaar ook nog eens midden in de bouwvakvakantie viel, deed geen goed aan de omzetten van de kermis- en horecaondernemers.

Op pagina 12 en 13 een uitgebreid verslag in woord en beeld.