De ondernemers in de Stationsstraat zijn blij dat een deel van de boombakken voorlopig blijft staan. ,,We weten nu al waar wij straks onze kerstversiering gaan ophangen
De ondernemers in de Stationsstraat zijn blij dat een deel van de boombakken voorlopig blijft staan. ,,We weten nu al waar wij straks onze kerstversiering gaan ophangen", lacht Dian van Zutven die als woordvoerster optreedt. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

GEMEENTE HOUDT HALF JAAR PROEF MET GROEN IN STATIONSSTRAAT

Deel van de boombakken blijft staan

HENK VAN WEERT

Van de zeventien boombakken die tijdelijk in de Stationsstraat zijn 'geparkeerd', blijft een deel het komende half jaar staan. Dat meldde wethouder Eric van den Broek dinsdagochtend in antwoord op de oproep van ondernemers die aan de winkelpromenade zijn gevestigd: ,,We gaan kijken hoe we de bomen permanent in de straat kunnen krijgen en beginnen met een proef. Aan een mooie, groene aankleding van de Stationsstraat werken we graag mee."

De afgelopen twee weken gingen in Brabants Centrum veel stemmen op om de boombakken van het Breukelsplein voorgoed te laten staan in de Stationsstraat. Daar staan sinds twee weken op de promenade vanwege de kermis. Samen met ondernemers en bewoners bekijkt de gemeente waar de bomen precies moeten komen te staan en hoeveel het er moeten zijn. Ook zal een ei gelegd moeten worden of het bakken blijven óf dat er bomen in de volle grond worden geplant. Vanwege de proef worden na de kermis tijdelijk minder boombakken teruggeplaatst op het Breukelsplein.

'BOTER BIJ DE VIS'

,,Dit is een perfecte manier om ideeën vanuit de Boxtelaren meteen concreet mee te nemen in de planvorming", reageerde de wethouder op de artikelen waarin ondernemers en winkelend publiek de voorbije weken enthousiast reageerden op het tijdelijke groen in de Stationsstraat. De proef van een halfjaar omschrijft Van den Broek als 'boter bij de vis doen': ,,Dat werkt over het algemeen het meest motiverend voor mensen om later weer met hun ideeën naar ons te komen."

Dian van Zutven van Tin Tin Kappers reageerde dinsdagmiddag blij op het besluit van de gemeente. ,,Dit is een echt cadeau voor ons. We hadden op een snelle reactie gehoopt, maar die niet echt verwacht op basis van ervaringen uit het verleden. Blijkbaar moet je eerst officiële stappen zetten, voordat er daadwerkelijk iets gebeurt", verwijst ze naar de open brief aan B. en W. die de gezamenlijke ondernemers uit de straat vorige week stuurden.

CDA en INbox verklaarden zich deze week solidair met de ondernemers.

FOTO BOVEN: Hoeveel boombakken er terug worden geplaatst op het Breukelsplein in nog niet duidelijk, maar een aantal blijft het komende halfjaar in de Stationsstraat staan. (Foto: Henk van Weert).


Cardinals te sterk voor softbalsters van Ducks

Voor de softbalsters van Ducks stond zondag een wedstrijd tegen Cardinals op het programma. De tegenstander uit Oss bleek net te sterk voor het Boxtelse team.

In de eerste inning scoorde Ducks het eerste punt en de stand van 1-0 bleef vier innings in stand. In de vijfde inning wist Cardinals met een honkslag drie punten te scoren en hoewel de Boxtelse softbalsters ook nog een punt haalden, bleek dat niet genoeg om de achterstand in te halen.

Uitslagen zondag 16 augustus

Dames: Cardinals - Ducks        3-2

Heren 2: Ducks - Radboud Rangers        12-2

Programma zondag 23 augustus

Heren 2: Gryphons - Ducks        14.30

Dames: Ducks - Nuenen        15.00