Afbeelding
Foto: Henriette Heesakkers

What's Up, Maarten?

Maarten Peijnenburg (18) uit Boxtel speelt al elf seizoenen bij PSV in Eindhoven. Zondagmiddag won hij met PSV A1 de prestigieuze Otten Cup door in de finale een klinkende zege te boeken op de A1 van FC Barcelona. Op de velden van trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven werd het 4-0 voor PSV, waarbij Maarten de tweede treffer voor zijn rekening nam.

Winnen van FC Barcelona, dat is niet niks! ,,Klopt, zeker als je bedenkt dat we in de poulefase nog met 2-0 van ze verloren hadden. FC Barcelona komt altijd heel sterk voor de dag bij de Otten Cup en het is mooi dat we in de finale revanche hebben kunnen nemen door met 4-0 te winnen. Dat ik de tweede goal maakte met een kopbal was extra leuk, zeker omdat ik als verdediger niet zo heel vaak scoor."

Hoe verloopt je carrière? ,,Ik speel nu elf seizoenen bij PSV. Toen ik 7 jaar was vertrok ik van ODC naar Eindhoven. Nu speel ik in de A1 en mocht ik aanvoerder zijn bij de Otten Cup en tijdens een toernooi dat we in juli en augustus in Zuid-Afrika hebben gespeeld. Ook daar troffen we grote ploegen, zoals Arsenal, Celtic, AC Milan en Vfb Stuttgart. Ik was tweemaal man van de wedstrijd en daar ben ik heel trots op."

Met PSV in de eredivisie spelen is je ultieme droom? ,,Natuurlijk, maar dat kun je niet zo gemakkelijk plannen hoor. Ik bekijk per jaar hoe het gaat, met in het achterhoofd natuurlijk de droom om ooit in het eerste te spelen. Als ik dit jaar goed speel, maak ik misschien kans om door te stromen naar Jong PSV en wie weet komt PSV 1 dan ook dichterbij. Maar in voetbal is het lastig om voorspellingen te doen."

Wat verwacht je komend seizoen? ,,Het zal nog meer in het teken van voetbal staan. Ik ben geslaagd voor de havo en ga nu vooral veel cursussen volgen. Daarnaast train ik zes keer per week en spelen we op zaterdag een wedstrijd. Vorig jaar eindigden we op de derde plaats en dat was teleurstellend. PSV wil graag eerste worden en ik denk dat we een heel goed team hebben dat voor de titel kan gaan. Als je kunt winnen van Paris Saint-Germian en FC Barcelona, dan zegt dat wel iets over onze kwaliteiten."

FOTO LINKS: Maarten Peijnenburg poseert op de voorgrond met de Otten Cup te midden van PSV A1. (Foto: Henriëtte Heesakkers).