Eefje Henkelman houdt zondag 6 september een racketlontoernooi in Boxtel.
Eefje Henkelman houdt zondag 6 september een racketlontoernooi in Boxtel. Foto: Eefje Henkelman

DUNLOP TOUR STRIJKT NEER IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN

Spannend racketlontoernooi in Boxtel

Wie is op 6 september het meest allround in de racketsport? Nederlands beste allroundster in de racketsport, Eefje Henkelman uit 's-Hertogenbosch, organiseert samen met de Bossche Badminton Federatie een toernooi dat toegankelijk is voor iedereen. Het doel is om racketliefhebbers een keer iets nieuws te bieden en meer mensen met alle sporten kennis te laten maken.

Iedereen is welkom om mee te doen in sporthal De Braken in Boxtel, van beginner tot gevorderden. Er zijn tevens speciale leeftijdsklassen voor jeugd en senioren. ,,Het belooft vooral een leuke, gezellige en sportieve dag te worden", blikt Henkelman vooruit. Racketlon is de individuele meerkamp van de vier populairste racketsporten: tafeltennis, badminton, squash en tennis. Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten achter elkaar. ,,De speler die het meest allround is en dus opgeteld de meeste punten scoort, is de winnaar", legt de Bossche topsporter uit.

Het toernooi dat ook in Boxtel gehouden wordt, is onderdeel van de Dunlop Tour die bestaat uit acht wedstrijden en naast Boxtel ook nog Alphen aan den Rijn aandoet.

Het racketlontoernooi in De Braken start 6 september om 09.00 uur met de ontvangst van alle deelnemers, die inspeeltijd krijgen en zich kunnen laten voorlichten over de spelregels. De eerste wedstrijden gaan om 09.30 uur van start. Omstreeks 17.00 uur volgt de prijsuitreiking. Wie wil meedoen aan het toernooi, kan zich vanaf heden tot uiterlijk 3 september aanmelden via de website www.toernooi.nl.

Paarden

Sint-Martinus

Tijdens de Brabantse kampioenschappen in Zijtaart kwamen leden van rijvereniging Sint-Martinus uit Boxtel in actie.

In de klasse M1 werd Susanne Roovers met Elisa Lita C zevende en plaatste zich voor de landelijke kampioenschappen.

In dezelfde klasse behaalde Charlotte van Riel met Firenzo'd Kri Kri de vijftiende plaats. Ankie van der Heijden en Darina werden zesde in de klasse L2.