Circusolifant Buba is geen onbekende in Boxtel. Tijdens het laatste bezoek aan deze gemeente konden kinderen bij Albert Heijn meedoen aan een olifantenlunch en verorberde Buba twintig kilo appels. (Foto: Albert Stolwijk).
Circusolifant Buba is geen onbekende in Boxtel. Tijdens het laatste bezoek aan deze gemeente konden kinderen bij Albert Heijn meedoen aan een olifantenlunch en verorberde Buba twintig kilo appels. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

CIRCUS FREIWALD VERLOOT VEERTIG KAARTJES ONDER ABONNEES

Naar het circus met Brabants Centrum

Freiwalds Menagerie Circus slaat van donderdag 27 tot en met zondag 31 augustus haar tenten op in Boxtel. De grote geel-blauwe circustent wordt opgebouwd op enkele weilanden aan de Schijndelsedijk, waar vijf voorstellingen worden gegeven. De show is genoemd naar de bekendste circusolifant van Nederland: Buba.

Buba speelt de hoofdrol in de voorstelling van het Freiwalds Menagerie Circus en behoort volgens Natascha Freiwald al 35 jaar tot de familie. ,,Het leuke van de nieuwe locatie in Boxtel is dat zowel Buba als ook alle andere dieren lekker de ruimte hebben en de wei in kunnen lopen." Naast Buba beschikt het circus over enkele kamelen, geiten en twee zebra's.

Naast de dierennummers van Freiwalds Menagerie Circus omvat de show Buba ook enkele klassieke circusnummers, zoals trapeze, koorddansen en jongleren. ,,Daarnaast is het lachen, gieren en brullen met onze eigen clown Jeffrey, die als Chef Rie Italiaanse spaghetti zal serveren", grinnikt Natascha. ,,Hij gaat dat doen op zo'n gekke manier dat kinderen er volgend jaar aan tafel nóg over zullen praten."

Natascha treedt tijdens de voorstellingen op als spreekstalmeester, maar heeft ook een eigen circusnummer. Ze is dan met dochter Jennifer en moeder Monica verantwoordelijk voor een Spaans dressuurnummer met paarden. Bijzonder is de Britse jongleeract met Daniel en Kayley Boo, die zelfs een hoge eenwieler gebruiken om hun kunsten te vertonen.

LEZERSACTIE

Het Freiwalds Menagerie Circus stelt voor de abonnees van Brabants Centrum veertig vrijkaarten beschikbaar. Lezers kunnen zich uitsluitend per e-mail aanmelden en maken kans op twee kaartjes, die recht geven op vrije toegang tot de première op donderdag 27 augustus. De voorstelling begint om 19.00 uur. De kaarten worden onder alle inzenders verloot. Aanmeldingen dienen uiterlijk maandag 24 augustus om 12.00 uur binnen te zijn. Aanmelden via bc@brabantscentrum.nl.