Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

TOPPLOEGEN NAAR UNILUX SUMMER TROPHY

MEP steekt toptoernooi in nieuw hockeyjasje

De Boxtelse hockeyvereniging MEP houdt vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus de eerste editie van de Unilux Summer Trophy. Aan het toernooi wordt deelgenomen door een aantal topteams uit binnen- en buitenland. Naast de vlaggenteams van MEP staan op het affiche ook de mannen van Den Bosch en de vrouwen van het Engelse Clifton. Pinoké is aanwezig met beide eerste elftallen. Maar MEP doet meer en koppelt via leuke jeugdevenementen topsport aan breedtesport.

Al vele jaren houdt MEP een sterk bezet toernooi tijdens de voorbereiding op het nieuwe hockeyseizoen. Door de verbouwing van het complex in sportpark Molenwijk waren de afgelopen jaren wat anders ingedeeld. In aanloop naar seizoen 2015-2016 keert het toernooi terug naar de wortels. Van 21 tot en met 23 augustus wordt weer door echte topteams fel gestreden om de eerste Unilux Summer Trophy.

De wedstrijden op het kunstgras van MEP starten morgen, vrijdag 21 augustus om 17.30 uur, zaterdag 22 augustus om 10.00 uur en zondag 23 augustus om 10.30 uur. De finales op zondag worden om 13.30 en 15.00 uur gespeeld. De deelnemende herenteams zijn Den Bosch, Dragons (België), MEP, Phoenix, Pinoké, Union. De vrouwenploegen die aanwezig zijn in Boxtel zijn Clifton Ladies Hockey Club (Engeland), HGC, Nijmegen, MEP, Pinoké en Venlo.

AMBITIES

Het Boxtelse bedrijf Unilux heeft zich dit jaar verbonden als sponsor van het prestatieve toernooi. ,,Het ondersteunen van dit toptoernooi sluit perfect aan bij onze ambities. Als topper in onze branche denken we altijd vooruit en zoeken we naar verbeteringen", legt Patrick van Loosbroek, algemeen directeur van Unilux uit. Zijn bedrijf is bekend van de ontwikkeling en realisatie van kwaliteitsproducten voor de internationale screeningmarkt. ,,We maken graag deel uit van dit evenement. We zijn een trots bedrijf waar 55 mensen in vaste dienst werken en in de seizoenspiek nog een dertig medewerkers werkzaam zijn. We willen ons graag laten zien als een belangrijke Boxtelse werkgever."

Twee jaar geleden kreeg het complex van hockeyclub MEP een complete make-over. Het clubhuis werd grondig verbouwd en twee nieuwe velden werden aangelegd. De accommodatie is voorzien van alles dat nodig is om te presteren. Bijna tegelijkertijd werden 'sporttechnisch nieuwe wegen ingeslagen', zo meldt voorzitter Peter Langenhuijsen. ,,MEP wil zich met deze wijziging ook sportief weer naar een hoger plan tillen. Dat is van een club met zo'n rijke historie niet meer dan logisch."

Langenhuijsen vervolgt: ,,Tophockey zit in ons DNA. We hebben eigenlijk bijna altijd op het hoogste of een na hoogste niveau geacteerd. Daar willen we graag naar terug. Niet alleen met onze senioren, zeker ook met de junioren. We hopen dat het herstellen in oude glorie van dit toernooi en het organiseren van mooie evenementen in de zijlijn voor de jeugd wat geeft om trots op te zijn. Het is een weekend waarmee we tophockey en breedtesport met elkaar verbinden door de sportieve aspecten te koppelen."