Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOETBALSEIZOEN START MET DERBY IN SPORTPARK MUNSEL

Boxtel-ODC, meer dan een oefenpotje

MARC CLEUTJENS

Het voetbalseizoen start in Boxtel met een onvervalste derby. Het lot heeft bepaald dat derdeklasser Boxtel en tweedeklasser ODC aan elkaar gekoppeld zijn in het KNVB-bekertoernooi en dus nog voor de start van de reguliere competitie al een topper op het programma staat. Zaterdag 22 augustus is het zover en klinkt om 18.00 uur het eerste fluitsignaal in sportpark Munsel, het thuishonk van de rood-witten.

Boxtel en ODC hebben gezamenlijk gekozen voor de zaterdagavond als speeldatum. Op zondag worden al veel voetbalduels gespeeld en juist de op de vroege zaterdagavond hopen beide clubs veel publiek te trekken voor de min of meer officiële start van de nieuwe voetbaljaargang. De échte kick-off is natuurlijk de opening van de competitie, maar Boxtel-ODC is een niet te versmaden voorgerecht.

NUTTIGE WEDSTRIJD

De coaches Henri van den Braak van Boxtel en Frank van den Berg van ODC werken allebei al enkele weken met hun selecties en hopen dat hun team er zal staan als op zondag 6 september de seizoensopening een feit is. ODC trapt af bij Prinses Irene in Nistelrode, Boxtel koppelt de start van de festiviteiten rond het 75-jarig bestaansjubileum aan de eerste thuiswedstrijd. In Munsel begroet de hoofdmacht Zwaluw VFC uit Vught.

,,De bekerwedstrijd tegen ODC is een leuke en vooral ook nuttige wedstrijd in de voorbereiding op een nieuw seizoen", blikt Van den Braak vooruit. De nieuwe coach van Boxtel, die vijftien jaar geleden ook al eens aan het roer van de rood-witten stond, is blij dat de KNVB in de bekercompetitie heeft gekozen voor derby's. ,,Leuk voor de spelers én leuk voor het publiek. Ook hier proef je een gezonde rivaliteit en hopen we dat veel mensen naar deze wedstrijd komen kijken. Het is toch meer dan zomaar een oefenpotje..."

OPWARMER

ODC-coach Van den Berg, die met de tweedeklasser aan zijn tweede seizoen begint, beschouwt de derby tegen Boxtel als een 'opwarmer' voor het nieuwe seizoen. ,,De bekercompetitie wordt elk jaar gezien als een mooie voorbereiding en dus zien we de wedstrijd tegen Boxtel eigenlijk ook zo. Maar natuurlijk is het veel leuker om in deze fase tegen deze tegenstander te spelen. Ik merk dat deze wedstrijd aardig leeft binnen de selectie en binnen de club."

Beide coaches hebben vanwege de late zomervakantie in Zuid-Nederland tot nu toe een lastige voorbereiding. Beiden missen regelmatig spelers die nog op vakantie zijn of een weekendje weg gaan. ,,In het amateurvoetbal moet dat kunnen", vindt Boxtel-coach Van den Braak. ,,We hebben desondanks al aardig wat goede trainingen kunnen afwerken en in de eerste week hebben we vijf keer getraind. Heel intensief, even wennen dus. Maar héél goed." ODC'er Van den Berg miste ook regelmatig enkele spelers. ,,Ook zaterdag zijn we niet compleet en ontbreken enkele spelers die doorgaans in de basis staan."

CAPABEL

Boxtel beschikt komend seizoen over een prima team, zo zegt de uit Oisterwijk afkomstige Van den Braak. Hij omschrijft de selectie als gretig en bereidwillig. ,,De selectie is capabel genoeg om in de derde klasse mee te komen." Of ze tegen ODC de pannen al van het dak zullen spelen is de vraag. ,,Nog belangrijker is dat we er staan in de eerste competitiewedstrijd tegen Zwaluw VFC", meent de coach.

Soortgelijke geluiden laat ODC-trainer Van den Berg horen. ,,Ik denk dat we vorig jaar aardig verrast hebben in de tweede klasse. We kwamen binnen via de nacompetitie, maar hebben laten zien dat we een serieuze tegenstander zijn. Ik verwacht dus dat onze tegenstanders komend seizoen anders naar ons zullen kijken. We hopen de afgelopen voetbaljaargang een mooi vervolg te kunnen geven."

De bekerwedstrijd Boxtel-ODC wordt zaterdag 22 augustus vanaf 18.00 uur gespeeld in sportpark Munsel.

FOTO BOVEN: Beeld van een eerdere ontmoeting tussen Boxtel en ODC in sportpark Munsel. Zaterdag 22 augustus treffen beide ploegen elkaar in de KNVB-bekercompetitie. (Foto: Peter de Koning).


Programma ODC

SENIOREN

Programma donderdag 20 augustus

ODC 2 - Boxtel 2        SM 19.00

Programma zaterdag 22 augustus

Boxtel 1 - ODC 1        beker Munsel 18.00

Programma zondag 23 augustus

Best Vooruit 3 - Boxtel 2        12.00

Boxtel 2 - ODC 3        11.00

Programma dinsdag 25 augustus

PSV 1 - ODC 1        beker 18.00

Programma donderdag 27 augustus

ODC 2 - Real Lunet 3        SM 18.30

ODC 3 - SCI 2        20.15

VROUWEN

Programma zondag 23 augustus

Helvoirt 2 - ODC 1        vertr 10.00

ODC 2 - Unitas '59 1        SM 12.15

JUNIOREN

Programma zaterdag 22 augustus

A1: ODC - Woenselse Boys        SW 15.00

B1: ODC - SCI        SW 13.00

C1: Best Vooruit - ODC        vertr SM 11.30

PUPILLEN

Programma zondag 23 augustus

F1: ODC Phoxy Cup Wittenhorst


Programma Boxtel

SENIOREN

Uitslag zaterdag 15 augustus

Boxtel 1 - Spoordonkse Boys        2-0

Programma donderdag 20 augustus

ODC 2 - Boxtel 2        vertr 18.30

Programma zaterdag 22 augustus

Boxtel 1 - ODC 1        beker 18.00

Programma zondag 23 augustus

Boxtel 2 - ODC 3        beker 11.00

Vrouwen: Boxtel 1 - Nemelaer 2        12.00

Programma dinsdag 25 augustus

Boxtel 1 - Oirschot Vooruit 1        beker 18.30

JUNIOREN

Programma zaterdag 22 augustus

A1: Rhode - Boxtel        vertr 13.15

B1: Nooit Gedacht - Boxtel        vertr 13.15

C1: Noot Gedacht - Boxtel        vertr 11.30

Programma dinsdag 25 augustus

C1: OJC - Boxtel        vertr 17.15

Programma woensdag 26 augustus

A1: Boxtel - Nooit Gedacht        19.45

PUPILLEN

Programma zaterdag 22 augustus

D1: SC 't Zand - Boxtel        vertr 10.00

E1: Woenselse Boys - Boxtel        vertr 10.45

Programma woensdag 26 augustus

D1: Boxtel - BVV        19.15