Veel activiteiten tijdens festival

Themadag rond Gezond Bewegen gaat niet door

MARIËLLE WIJFFELAARS

In Het Groene Woud vindt vanaf maandag 24 augustus het festival Gezond Bewegen plaats. De dag die rond dit thema in Liempde zou plaatsvinden op vrijdag 28 augustus, gaat niet door. Vanwege de schoolvakantie waren er te weinig aanmeldingen om van de themadag 'Gezond bewegen in het groen' een succes te maken, zo meldt de organisatie.

In het centrum van Liempde was een vol programma samengesteld met presentaties, excursies, workshops en een markt. Het doel was om bezoekers een compleet beeld te geven van de mogelijkheden die nationaal landschap Het Groene Woud biedt als het gaat om gezond bewegen. ,,Doordat de datum in de laatste week van de zomervakantie valt, blijkt dat voor velen een ongunstige dag te zijn. Er zijn onvoldoende aanmeldingen en daarom is besloten de themadag te verzetten", aldus de organisatie. De dag wordt verzet naar een andere datum waarop meer mensen deel kunnen nemen aan het programma.

WANDELEN EN FIETSEN

De overige activiteiten tijdens het festival gaan wél door. Aanleiding voor de vele activiteiten is het vijftienjarig bestaan van Het Groene Woud. Tijdens het festival is er volop aandacht voor gezond bewegen. De festiviteiten worden gehouden van maandag 24 tot en met zaterdag 29 augustus en vinden plaats op diverse locaties.

De eerste vier dagen van het zesdaagse festival staan in het teken van zogenaamde beweegtochten. Bewoners én bezoekers van Het Groene Woud maken kennis met het gebied door mee te doen aan wandel- of fietstochten. Zo worden wandelingen georganiseerd door natuurgebied Kampina, in de omgeving van Oirschot en Sint-Oedenrode én een ommetje in Cromvoirt.

In de avonduren gaat de boswachter met belangstellenden op zoek naar vleermuizen bij Huis ter Heide in Tilburg, deze spannende tocht vindt plaats op zaterdag 29 augustus. Op woensdag 26 augustus wordt een grote fietstocht gehouden langs de zeven samentuinen in de gemeente Haaren. Organisaties in Het Groene Woud hebben het initiatief genomen voor de diverse activiteiten die allemaal genoemd staan op de website www.hetgroenewoud.com/bewegen.

VERVOLG?

Het zesdaagse festival wordt zaterdag 29 augustus afgesloten bij Streekpark Klein Oisterwijk. Daar wordt een sportevenement gehouden waar verenigingen clinics zullen verzorgen. Er is een Obstacle Running die wordt georganiseerd door Tough Ten Miles. Tijdens deze clinic wordt een parcours van drie kilometer opgebouwd waarbij ook klimtechnieken nodig zijn om obstakels te bedwingen. Voorts zijn er clinics van rugbyclub RFC Oisterwijk Oysters, Yoga Centrum Tilburg en Bodyprojects. Ook meedoen? Kijk op de website voor tijden en prijzen.

Het is de eerste editie van het festival, maar het evenement krijgt de komende jaren mogelijk een vervolg. ,,Deelnemende organisaties en verenigingen zijn heel enthousiast en als alles goed verloopt, keert het festival volgend jaar zeker terug", beloven de initiatiefnemers.

Dat de themadag in Liempde niet door kan gaan, noemt bureau Mauri - verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement - jammer. ,,Maar op een later tijdstip zal dit zeker terugkeren. Na de vakantieperiode is er vast meer animo voor."


Snuffelen naar koopjes op D'n Tip in Liempde

Speelgoed, kleding, spelletjes en gebruiksvoorwerpen zijn zondag 30 augustus te vinden op evenemententerrein D'n Tip in Liempde. Buurtvereniging Looeind houdt hier voor de derde keer de jaarlijkse kofferbaksale. Van 10.00 tot 13.30 uur zijn er allerlei koopjes te vinden.

Verkopers mogen hun spulletjes aan de man brengen vanuit de kofferbak van een auto, kleedje, tafel of kraampje. De organisatie benadrukt dat de verkoop van etenswaren, drank en bedrijfsmatige verkoop niet is toegestaan. De organisatie heeft al veel inschrijvingen ontvangen, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten hiervoor bedragen acht euro. Meer informatie: www.kofferbaksale-liempde.nl.

Gemonde

Modeshow in De Schuif

Twee maal per jaar organiseert de KBO in Gemonde een modeshow voor 40-plussers. Donderdag 3 september showt de firma Hoffmans een collectie winterkleding, compleet met sieraden en sjaals. De presentatie begint om 13.30 uur en aansluitend kunnen bezoekers naar hartenlust rondkijken en kleding passen. Bezoekers krijgen een gratis kopje koffie en kunnen deelnemen aan een loterij, eveneens gratis. Ook niet-KBO'ers zijn welkom.