Deelnemers aan een feestelijke GALM-sportdag beoefenen allerlei sporten en spellen in sportcomplex De Braken. In verschillende GALM-groepen is ruimte voor nieuwe deelnemers. (Foto: Peter de Koning).
Deelnemers aan een feestelijke GALM-sportdag beoefenen allerlei sporten en spellen in sportcomplex De Braken. In verschillende GALM-groepen is ruimte voor nieuwe deelnemers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

NIEUWE DEELNEMERS WELKOM IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN

Ouderen blijven 'galmen' in Boxtel

Boxtel blijft het GALM-project omarmen. Twaalf jaar na de officiƫle start blijft het druk bij de sportieve ochtenden voor 50-plussers in De Braken. Na de zomervakantie zijn echter nieuwe deelnemers welkom.

Het tweede lustrum van GALM werd twee jaar geleden uitbundig gevierd met een sportmanifestatie in De Braken waaraan ook toenmalig wethouder Tossy de Man enthousiast meedeed. GALM omvat een wekelijkse ontmoeting in De Braken op vaste tijdstippen op maandag of woensdag waarbij tal van sporten en spellen worden beoefend.

In de verschillende groepen die doordeweeks actief zijn, is ruimte voor nieuwe deelnemers. Onder het motto 'Bewegen is gezond' wordt aandacht besteed aan spieren en gewrichten. Er worden op begeleiding van muziek grondoefeningen gedaan; ook wordt een sportief circuit afgelegd en kunnen deelnemers meedoen aan een potje badminton.

140 SENIOREN

In totaal zijn er ongeveer 140 senioren die verdeeld over negen groepen elke week samen sporten. De lessen bestaan uit van vloeroefeningen om de spieren te versterken en diverse spellen als voetbal, tennis of basketbal.

Tijdens de lustrumviering in november 2013 deden honderd sporters van 50 jaar en ouder mee aan een spelletjesdag. Onder leiding van captains werd gestreden om het hoogste puntenaantal. Na de prijsuitreiking gaven diverse verenigingen en organisaties een presentatie, waaronder Zorggroep Elde.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen of meedoen op de genoemde tijdstippen. Bellen voor meer informatie en aanmelden kan via De Braken, telefoonnummer (0411) 68 40 84.