Ward van Ruijven, Dam tot Damloop, Dance 4 Life
Ward van Ruijven, Dam tot Damloop, Dance 4 Life Foto: Peter de Koning

WARD VAN RUIJVEN VOERT CAMPAGNE VOOR DANCE 4 LIFE

'Hardlopen in Dam tot Damloop
voor wereld zonder aids en hiv'

Veel sporters die meedoen aan de Dam tot Damloop kiezen ervoor om zich te laten sponsoren. Daarbij kunnen ze kiezen voor meerdere bekende goede doelen. Ward koos voor Dance 4 Life, een organisatie die wereldwijd actief is om jongeren met behulp van dans en muziek bewust te maken van de risico's om een hiv-besmetting op te lopen en aan de mogelijke gevolgen van aids te overlijden. ,,Mijn vriend is ambassadeur bij Dance 4 Life en zodoende ken ik de doelen die deze organisatie nastreeft goed. Mijn droom is dat er ooit een wereld zal zijn zonder aids en hiv en daarvoor wil ik geld inzamelen."

Het is vooral de aanpak van Dance 4 Life die Ward zo aanspreekt. Dance 4 Life is actief in meer dan twintig landen en geeft seksuele voorlichting aan jongeren. ,,Tijdens de campagnes worden jongeren uit hun comfortzone gehaald en maken ze aan de hand van dans en muziek kennis met het onderwerp. Juist het inspireren van jongeren, ook in landen waar de taboes op seks, aids en hiv groot zijn, vind ik hartverwarmend en verdient steun."

FILMPJE

De Boxtelse student, die na een jaartje studeren in Utrecht bijna begint aan de opleiding Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, koos ervoor om via sociale media uitgebreid aandacht te vragen voor zijn missie. ,,Nadat ik een zelfgemaakt filmpje al had gedeeld op Instagram, koos ik ook voor verspreiding via Facebook. En nu al is het filmpje meer dan vijftienhonderd keer bekeken en krijg ik veel spontane reacties en steunbetuigingen."

Het streefbedrag van 250 euro is inmiddels gepasseerd, maar supporters kunnen Ward nog steeds sponsoren. ,,Intussen bereid ik me voor op de tien mijlen die ik op 20 september ga lopen. Ik loop vaak hard, dus die afstand zal niet zo'n probleem zijn. Natuurlijk wil ik ook een mooie tijd neerzetten en daarom moet er nog een paar weken hard gewerkt worden. Ik kies voor twee tot drie trainingen per week, in Boxtel én in Utrecht waar ik op kamers woon. In beide plaatsen heb ik mijn vaste rondjes. En ze worden steeds langer..."

FOCUS

Sporten zit Ward in het bloed. Hij speelde tien jaar hockey, was actief bij een studentenroeivereniging en vindt wielrennen leuk. ,,In de zomervakantie heb ik nog veel gefietst met mijn vader Walter in Italië. Maar nu is de focus toch echt gericht op hardlopen en kijk ik uit naar de Dam tot Damloop."

De Boxtelaar weet waar hij het voor doet. ,,Aids en hiv zijn begrippen die je niet zo vaak meer hoort in de media", zegt hij. ,,Gek eigenlijk omdat ook in Nederland elk jaar zo'n elfhonderd mensen positief testen op hiv. De helft daarvan zijn jongeren. Wereldwijd geldt dat elke vijftien seconden iemand positief test. Het is dus zaak dat er goede voorlichting is en dat vooral jongeren kennismaken met preventie."

SPONSOREN

Mensen die Ward van Ruijven uit Boxtel willen sponsoren, kunnen voor meer informatie terecht op de website van de Dam tot Damloop: www.damtotdamloop.dance4life.nl.

De eerste Dam tot Damloop werd in november 1985 gelopen en ging - net als de huidige editie - van Amsterdam via de IJtunnel naar Zaandam. Waar dertig jaar geleden zo'n vierduizend atleten werden ingeschreven, trekt de Dam tot Damloop met alle nevenactiviteiten jaarlijks vele tienduizenden deelnemers.

FOTO BOVEN: Ward van Ruijven uit Boxtel bereidt zich voor op deelname aan de Dam tot Damloop, die zondag 20 september wordt gehouden. (Foto: Peter de Koning).

Postduiven

Van de Langenberg
klokt snelste duif
vanuit Sezanne

Voor leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost stonden zaterdag en zondag drie vluchten op het programma. Roland van de Langenberg klokte de snelste duif vanuit Sezanne en werd ook eerste in de CC Midebo. Ook stond een vlucht vanuit Asse Zelik op het programma, hieraan deden zowel oude als jonge duiven mee.

Vijf leden van De Luchtpost lieten 41 duiven los voor de vlucht vanuit Sezanne. Naast de eerste plaats bezette Van de Langenberg ook de posities 2, 3, 8, 9 en 10.

Overige resultaten: 4 en 14. Ad Blummel; 5 en 6. Frans v. Laarhoven; 7, 11 en 13. Marco & Nicole Verbeek.

149 oude duiven namen deel op de vlucht vanuit Asse Zelik. Frans van Laarhoven klokte de snelste duif en bezette voorts de plaatsen 3, 11, 19, 20, 21 en 23.

Overige resultaten: 2, 4, 12, 16, 17 en 25. Combinatie Van Rooy/Platenburg; 5 en 9. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 6, 18 en 22. Marco & Nicole Verbeek; 7. Laurens v. Hamond; 8 en 10. Theo v.d. Langenberg; 13, 14 en 24. Roland v.d. Langenberg.

De vlucht vanuit Asse Zelik telde ook 483 jonge duiven die door twintig leden werden uitgezet. De combinatie Van Rooy/Platenburg klokte de snelste duif en ook de posities 2, 3, 7, 13, 18 en 25 kwamen op naam van deze leden.

Overige resultaten: 4, 5, 12 en 17. Roland v.d. Langenberg; 6, 9, 10, 11, 14, 15, 16 en 20. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 8, 19, 21 en 22. Marco & Nicole Verbeek; 23. Ad Blummel; 24. Frans v. Hamond.


Essche Boys

Uitslag dinsdag 18 augustus

RKVSC 1 - Essche Boys 1        2-3

Programma zondag 23 augustus

WSJ 3 - Essche Boys 2        beker 11.00

Essche Boys 1 - Rhelico 1        beker 14.00

Programma dinsdag 25 augustus

Alem 1 - Essche Boys 1        beker 19.30