Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

gemeente verkoopt ook laatste kavels in liempde

Bouwplan Heideweg nu écht bijna klaar

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met de verkoop van de laatste percelen is het bouwplan Heideweg in Liempde in de afrondende fase gekomen. De gemeente Boxtel maakte gisteren bekend dat de overgebleven grond is verkocht aan een particuliere ontwikkelaar die er vier of vijf huizen wil realiseren.

In 2008 werd gestart met de eerste huizen binnen het plan Heideweg. Deze 28 woningen voor starters werden gerealiseerd volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De huizen zijn gelegen in het binnengebied van het terrein. Aan de buitenkant lagen nog enkele kavels waar woningen gebouwd moesten worden die het Liempdse karakter uitstralen. Het bleek een stuk lastiger om hier daadwerkelijk tot realisatie over te gaan. Projectontwikkelaar Heijmans Vastgoed bouwde er twee tweekappers en de resterende percelen werden terugverkocht aan de gemeente Boxtel. Reden was dat de ontwikkeling van de geplande tien woningen niet rendabel was voor Heijmans.

VIJF HUIZEN

Twee percelen werden verkocht aan particulieren en de gemeente Boxtel bleef met twee andere percelen zitten. ,,Deze week hebben we deze kunnen verkopen", meldde wethouder Peter van de Wiel gisteren. ,,De nieuwe eigenaar wil er minimaal twee halfvrijstaande woningen plaatsen, mogelijk dat er ook nog een vrijstaand huis komt te staan." Het gaat om het gebied op de hoek van de Heideweg en de Hogenbergseweg.

De wethouder benadrukt dat vier woningen passen binnen de huidige bestemming van het terrein. ,,Als er een vijfde huis bij komt, moet het bestemmingsplan worden aangepast", aldus Van de Wiel. ,,Ik ben blij dat het totale gebied straks ontwikkeld is, want het is een mooie inbreidingslocatie in Liempde."

Voor de zomervakantie werd in Liempde een bijeenkomst gehouden over mogelijke woningbouw in het dorp. Hierbij wordt gekeken naar zowel in- als uitbreiding. De komende vijf jaar zouden in Liempde honderd woningen gerealiseerd moeten worden waarbij de locaties Hamsestraat-Roderweg en Smaldersestraat als meest geschikt voor uitbreiding worden gezien. Inbreidingslocaties zijn er ook genoeg in het dorp, maar hierbij de ontwikkelaars afhankelijk van grondeigenaren. In het dorp is vooral behoefte aan huizen voor ouderen én starters op de woningmarkt.

FOTO BOVEN: De percelen liggen nu nog braak, maar uiteindelijk moeten op dit stuk grond aan de Heideweg en Hogenbergseweg minimaal vier woningen komen te staan. (Foto: Peter de Koning).