De rode loper werd in 1993 letterlijk uitgerold... (Archieffoto: Brabants Centrum).
De rode loper werd in 1993 letterlijk uitgerold... (Archieffoto: Brabants Centrum). Foto: Brabants Centrum

raadsfractie vergadert voortaan in gemeentehuis

Kantoor SP Boxtel in de verkoop

Het kantoor van politieke partij SP aan de Breukelsestraat behoort sinds 1 augustus tot het verleden. De Stichting Beheer SP-panden heeft besloten het gehele pand in de verkoop te doen. Dit besluit is genomen in goed overleg met de afdeling Boxtel en de bewoner, meldt SP Boxtel.

Het SP-kantoor werd in 1993 feestelijk geopend door landelijk partijvoorzitter Jan Marijnissen die samen met plaatselijk voorzitter Willem van Meurs letterlijk de rode loper voor de deur van het kantoor uitrolde. De SP was in Boxtel de eerste politieke partij die een eigen kantoor opende, zo is te lezen in Brabants Centrum van 19 mei 1993. ,,Het kantoor zal een ontmoetingsplek zijn voor leden en

andere burgers. Het is een extra middels in de strijd voor een meer rechtvaardige samenleving", zei Van Meurs tijdens de opening. Marijnissen feliciteerde de afdeling met de mijlpaal en met een gift van duizend gulden naar Boxtel. SP bleef de enige partij met een eigen onderkomen.

Het kantoor heeft 22 jaar dienst gedaan als actiecentrum, vergaderplek en opslagruimte. ,,Het is natuurlijk jammer dat we het kantoor kwijt zijn. Anderzijds heb ik begrip voor de beslissing van de landelijke partij. De onderhoudskosten rezen de pan uit. En voor onze afdeling waren de maandelijks huur en vaste lasten steeds moeilijker op te brengen", aldus Van Meurs van SP Boxtel. Het bestuur gaat op zoek naar opslagruimte voor de SP-materialen. De raadsfractie kan vergaderen in

het gemeentehuis en voor een ledenvergadering zal een zaal gehuurd worden.


Dagtocht KBO

Leden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel maken donderdag 27 augustus een dagtocht naar de Eifel in Duitsland. Er is een rondrit per touringcar, ook staat een boottocht over de Rursee op het programma. Deelname kost 66 euro voor leden; andere belangstellenden betalen 73,50 euro. Donderdag 20 augustus vindt van 14.00 tot 14.30 uur de kaartverkoop plaats in woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat. Wie zich heeft ingeschreven en moet annuleren, kan bellen naar tel. (0411) 67 56 17.