Net als vorig jaar wordt het kermiskienen dinsdagochtend gehouden op de botsautobaan. (Foto: Peter de Koning).
Net als vorig jaar wordt het kermiskienen dinsdagochtend gehouden op de botsautobaan. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Kermisdinsdag weer in teken van kienen op de botsautobaan

De bijzondere activiteit werd vorig jaar in het leven geroepen en vindt dinsdag 18 augustus om 10.00 uur opnieuw plaats op de Boxtelse kermis: kienen op de botsautobaan. Stichting Eet met je Hart nodigt honderd ouderen uit.

De vloer waarop normaal gesproken de botsauto's rijden, wordt dinsdagochtend ingericht als bingolocatie. Stichting Eet met je Hart, die geld inzamelt om activiteiten te organiseren voor eenzame ouderen in Boxtel en omgeving, zorgt ervoor dat de botsautobaan dinsdagochtend volledig gevuld is.

Het idee om te gaan kienen bij de autoscooters kwam vorig jaar van kermisambtenaar Richard Schuurs. Ook de gemeente Boxtel en ondernemers als De Grapjurk en Markthoreca verlenen dit jaar weer hun medewerking. Diverse winkeliers zorgen voor de prijzen via Centrummanagement en de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel. Tenslotte dragen ook oliebollenkraam Verbruggen-De Raden en Autoscooter Dodgems bij aan het evenement.

Nieuw dit jaar op de kermis is de loterij. Bezoekers ontvangen een lot bij aankoop van tickets voor een attractie. Alle loten kunnen op maandag 17 augustus tussen 18.00 en 19.45 uur worden ingeleverd bij de entree van de Croonpassage aan de Marktzijde. De loterij start om 20.00 uur. Aanwezigheid is verplicht om kans te maken op de prijzen. Prijzen worden ter beschikking gesteld door ondernemers en kermisexploitanten.

Tot het einde van de kermis, woensdag 19 augustus, ontvangen consumenten gratis een bonnenboekje met kermisacties als ze aankopen doen bij één van de centrumondernemers. Bovendien wordt tijdens de kermis op of rondom het kermisterrein iedere dag een gouden ticket verstopt. De vinder mag gratis gebruikmaken van een aantal kermisattracties.

De locatie van het ticket wordt iedere dag via Facebook met een cryptische omschrijving vrijgegeven.


Vier kinderen ontmoeten vrijdag hun idool Yes-R

Dit jaar geen ballonnenwedstrijd tijdens de opening van de Boxtelse kermis, maar wél een optreden van Yes-R. Kinderen kregen de afgelopen weken de kans aan Brabants Centrum te laten weten waarom ze de artiest graag zouden willen ontmoeten. De leukste inzendingen maakten kans op een meet & greet.

Inmiddels zijn de winnaars bekend. Patricia gaf haar twee kinderen op. ,,Mijn dochtertje van vijf kijkt altijd naar zijn programma op Zapp en mijn zoontje van anderhalf begint meteen te dansen als hij Yes-R hoort zingen", schrijft ze in een e-mail. Lisa stuurde per mail zelfs tien redenen waarom ze de grootste fan is van Yes-R. ,,Ik zou hem echt urenlang vragen kunnen stellen en honderden foto's kunnen maken..."

Ook Kyra wil de artiest, bekend van onder meer 'Leipe Mocro Flavour', graag ontmoeten. ,,Mijn papa heeft hem al eens ontmoet, want hij heeft de babykamer bij Yes-R bezorgd."

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht. En wie langs de meet & greet op het Breukelsplein heeft gegrepen, kan altijd nog genieten van het concert op de kermis vanaf 18.45 uur. Vervolgens kan iedereen de vijf dagen lang ritjes maken in de kermisattracties op het Breukelsplein en de Markt.


Veertig attracties

op Breukelsplein

en de Markt

Breakdance, Cakewalk, Booster en Walking Waterballs: de Boxtelse kermis bestaat uit bijna veertig attracties. Vijf dagen lang, tot en met woensdag 19 augustus, kunnen bezoekers terecht op de kermis, die op het Breukelsplein en de Markt staat opgesteld.

Op de website www.beleefboxtel.nl is een plattegrond te vinden waarop alle kermisattracties staan aangegeven. Van de autoscooters tot de minizweefmolen en van de lijntrek tot de Disco Dancer: er is voor ieder wat wils.

Ook voor de inwendige mens wordt uitgebreid gezorgd. Zo zijn er onder meer suikerspinnen, kermiskoeken, hamburgers en churros verkrijgbaar. Traditiegetrouw vindt ieder jaar op dinsdag om 22.30 uur het kermisvuurwerk plaats.

De attracties gaan vrijdag open na het optreden van Yes-R om 18.45 uur en sluiten om 01.30 uur. Vervolgens is de kermis iedere dag om 13.00 uur geopend. Zaterdag kunnen mensen ook tot 01.30 uur terecht op het Breukelsplein de Markt en van zondag tot en met woensdag gaat het festijn een uurtje eerder dicht.

Afbeelding