Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Kerkklokken beieren voor vervolgde christenen in het Midden-Oosten

In diverse Europese bisdommen worden zaterdag 15 augustus om 12.00 uur de kerkklokken een minuut lang geluid. Ze willen zich hiermee solidair tonen met de vervolgde christenen in landen als Syrië en Irak. Ook de Heilig Hartparochie doet mee en in alle kerktorens zullen zaterdag rond het middaguur de klokken beieren.

In Syrië en Irak lijden alle gemeenschappen, maar extremistische groepen maken met name christelijke minderheden zoals de Arameeërs het leven ondraaglijk zwaar. Zo worden christenen ontvoerd en hun lot is onvoorspelbaar. De ontvoerders deinzen ook niet terug voor publieke executie van de slachtoffers. Het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland heeft daarom het verzoek gedaan om zaterdag de klokken te luiden. De Permanente Raad van de Nederlandse Bisschoppenconferentie gaat op dit verzoek in en vraagt parochies om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Vorig jaar werden de klokken ook geluid voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De situatie blijft echter onveranderd slecht en daarom vraagt de Bisschoppenconferentie blijvend gebed en aandacht voor de medechristenen die veel te lijden hebben. De Bisschoppenconferentie spoort parochies en individuele gelovigen aan om te zoeken naar concrete mogelijkheden om vervolgde christenen hulp te bieden. (Foto: Albert Stolwijk).