Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WEL HÉÉL FELLE TL-BUIZEN IN VITRINE MET PLATTEGROND WIJK OOST

Een zee van licht spat van de kaart...

HENK VAN WEERT

Eindelijk. Na misschien wel twee jaar defect te zijn geweest, branden de tl-lampen weer achter de plattegrond van de wijk Boxtel-Oost die aan het begin van de Robert Schumanlaan staan. En hóe! Een zee van licht spat er vanaf, mede omdat de kaart kleiner is dan de vitrinekast waarin deze hangt....

,,Je denkt dat iedereen tegenwoordig een navigatiesysteem in de auto heeft, maar er wordt toch nog heel vaak gebruikgemaakt van de plattegrond", vertelt Marijke Verstijnen. Zij woont met haar man Ad tegenover de vitrinekast waarin de kaart van Boxtel-Oost hangt. ,,Heel regelmatig stoppen er automobilisten om de weg te zoeken. De afgelopen jaren moesten ze daar in de avonduren een zaklamp voor gebruiken omdat de verlichting in de kast defect was. Ik heb dat denk ik inmiddels al wel twee jaar geleden doorgegeven aan de servicelijn van de gemeente Boxtel, maar het duurde tot vorige week totdat het euvel was verholpen. Maar of ik er achteraf blij mee ben...", fronst Marijke glimlachend.

ZONNEBRIL OP!

De felle lampen aan de overkant van de straat vormen in het donker een enorm lichtbaken. In een mailtje heeft de bewoonster de servicelijn van de gemeente


Wandelen met VVV

De VVV houdt donderdag 20 augustus een zomeravondwandeling naar de Heilig Hartkerk. om 19.00 uur meedoen aan een tocht naar de Heilig Hartkerk. De route start met een kijkje in de kerk. In 1901 verrees de Heilig Hartkerk in de buurtschap Breukelen, tijdens de wandeling is uitgebreid aandacht voor de geschiedenis. Aanmelden kan via telefoonnummer (0411) 68 54 43, e-mail: rondleidingen@vvvboxtel.nl. Deelname kost twee euro per persoon.


op de hoogte gesteld. De plattegrond in zwart-wit is in ieder geval wel weer leesbaar in het donker. ,,Als je tenminste een zonnebril op zak hebt...", grinnikt Marijke.

De ambtenaar die verantwoordelijk is voor de plattegronden was deze week vanwege vakantie niet bereikbaar voor een reactie. Wel opperden medewerkers van den servicelijn dat de lampen wellicht fel lijken, omdat er lange tijd niets in gebrand heeft, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Boxtel. ,,Volgens mij staan er her en der in Oost oude plattegronden van de wijk. We zullen het wijkteam tippen en vragen of ze hier iets mee kunnen doen."

De plattegrond aan de Robert Schumanlaan dateert van 2003 en is niet ingekleurd. De zegsman kan zich voorstellen dat er nieuwe plattegronden geplaatst worden en dat bepaalde kasten kunnen verdwijnen of een andere invulling krijgen.

FOTO ONDER: De plattegrond van de wijk Boxtel-Oost is ook in het donker weer leesbaar nu in de armaturen van de publicatiekast nieuwe tl-buizen zijn geplaatst. Het lichtsterkte is echter wel erg fel... (Foto's: Albert Stolwijk).

De verlichting in de vitrinekast met een plattegrond van de wijk Boxtel-Oost is na circa twee jaar gerepareerd.