HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Wees gezegend. Maria Tenhemelopneming. Maria, die vanaf het begin van de kerk zo'n belangrijke rol heeft gespeeld, noemen wij ook wel liefkozend: onze moeder. Een heilige vrouw waarmee we ons kunnen identificeren. Door haar opname in de hemel met lichaam en ziel is zij voor ons teken van hoop. Hoop dat ook voor ons die belofte van het eeuwige leven bij God geldt. Vertrouwen ook dat iedereen die zich klein durft te maken voor God verheven zal worden.

* Liturgische kalender. Donderdag 20 augustus: gedachtenis heilige Bernardus, abt en kerkleraar. Vrijdag 21 augustus: gedachtenis heilige Pius X, paus.

* Overleden. In de parochie overleden Anneke v.d. Langenberg–Karssemakers (87 jaar) en Maria Trommelen-Schneijdenberg (81). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' opstanding uit de dood.

* Orgelconcert. Zondag 16 augustus vindt om 20.15 een orgelconcert plaats in de Sint-Petrusbasiliek door Tommy van Doorn.

* Bereikbaarheid. Vanwege de vakantieperiode is het parochiesecretariaat in de maand augustus telefonisch bereikbaar via nummer (0411) 67 22 15 op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00. Buiten deze openingstijden is voor dringende zaken via het antwoordapparaat een noodnummer beschikbaar.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69, Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 14.00 zangoverleg pastorie Duinendaal; donderdag 19.00 rondleiding door VVV Boxtel in de voormalige Heilig Hartkerk.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 Verrijzeniskoor; voorganger is pastor R. Niessen, predikant diaken T. Dankers. Zondag 10.30 samenzang; voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Misintenties. ZATERDAG Maria Tenhemelopneming, 19.00 Frans Schoonens (jgt); Piet en Door v. Tongeren–v.d. Biggelaar (jgt); Hendrik en Marie Stoop-Verstraten (jgt); Jan Timmermans (mgd); pastoor Herman de Beer; Christian en Lisette Heijmans en hun kinderen Remco en Sanne; overl. fam. Blummel–Rijkers en kinderen en Arnold Jansen.

ZONDAG 10.30 Wies Bleeker–Vogelpoel (jgt); Anneke Peijnenburg (mgd); Thea Trieling–Jungst (mgd); Renze de Waal; Huub Breed en zoon Gerard; Wim Dimmes.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 eucharistieviering in Elisabethsdael/Vinckenrode; Jeanne op 't Hoog-Timmermans; Tiny Mandos-Huys; mw. L. Heesbeen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor overl. families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering, intentie voor Piet v.d. Aker (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 10.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor overl. leden fam. Van Haaren-Koppens; overl. leden fam. Smeltink; Antonius v. Abeelen; Thom v.d. Boomen (verj); Cor v.d. Zanden (mgd).

MEDEDELINGEN

* Gebed. God, voor hen die U liefhebben hebt Gij geluk bereid dat geen oog heeft gezien. Wek in ons een vurige liefde tot U om U in allen en boven allen te beminnen en uw beloften vervuld te zien die al onze verlangens te boven gaan. Door onze Heer.

* Gezongen hoogmis. Kerkkoor Cantate Domino is weer terug van vakantie. Komende zondag klinken, na drie weken zomerreces, weer de Gregoriaanse gezangen in de hoogmis.

* Zomerdiensten. In verband met de vakantiespreiding van het pastoraal team vervallen tot en met 30 augustus alle zaterdagavondvieringen. Gelieve hiermee rekening te houden bij het opgeven van de misintenties. In augustus vervallen ook de diensten op dinsdag- en donderdagavond.

* Zondagsdienst 6 september. Zondag 6 september is de derde, uit een reeks van vier (Liempde en Boxtel gingen dit jaar vooraf), gezamenlijke eucharistievieringen voor alle parochianen. Dit maal in de Theresiakerk van Lennisheuvel. Dat betekent dat er deze zondag geen eucharistieviering in Liempde is. Opgegeven misintenties voor 6 september worden gelezen in de gezamenlijke viering in Lennisheuvel.

* Afscheidsdienst Richard Niessen. Zondag 20 september is de afscheidsdienst van emeritus pastoor Richard Niessen in de Sint-Petrusbasiliek. Om zoveel mogelijk parochianen de gelegenheid te geven deze dienst bij te wonen, vervallen de zondagdiensten in de overige kerkdorpen. Opgegeven misintenties worden gelezen in genoemde viering.

* Welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Zus Troeijen-Schalks (jgt); overl. ouders Jan en Marie Eijckemans-Coppelmans (verj); Frans Broks; een bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties die vóór maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Misintenties die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen.

* Agenda. Woensdag 18 augustus: vergadering parochiebestuur. Zondag 23 augustus is er om 10.30 een woord- en communieviering met zang van Lencante. Zondag 6 september is er om 10.30 een gezamenlijke eucharistieviering van de Heilig Hartparochie in Lennisheuvel.

* Bereikbaarheid parochie. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Sint-Theresia Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintenties: Riek van Loon, tel. 67 31 62 of bij pastoor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastoor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is de pastor aanwezig om mensen te woord te staan; ook kunnen misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie of thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering bij de Mariakapel aan de Heikant. Hier wordt het feest van Maria Tenhemelopneming gevierd. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders, ook het Sint-Willebrordusgilde is aanwezig. Bij slecht weer vindt de viering in de Sint-Willibrordus kerk plaats. Intenties voor: Harrie v.d. Meijden; Jan en Sjaan v. Kempen-Dieden (fund); Kees Verhoeven en overl. fam.; Bertus v.d. Struijk (fam. Schevers); Nico Bergman en overl. fam. (verj); Willem en Maria v. Roosmalen; Henk v. Pinxteren; Diny Bergman-Schuurmans; Zus v.d. Struijk- v.d. Linde en dochter Sjannie; Bart v. Wijk; Jan en Tinie Kat- v. Hulten; Ties, Stina en Wim v. Schijndel; overl. ouders Vugts- v.d. Langenberg; voor de parochie.

MAANDAG 10.30 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is hier welkom.

MEDEDELINGEN

* Maria Tenhemelopneming. Voorafgaand aan het feest van Maria Tenhemelopneming wordt deze week elke middag om 12.30 een rozenhoedje gebeden in de Mariakapel aan de Heikant. Na afloop van het laatste rozenhoedje is er zaterdag koffie en thee met koek. Iedereen is welkom.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65. De bijdrage voor een intentie is 11 euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

De Rots

VRIJDAG 14 AUGUSTUS

Biljarten De Rots        13.00

MAANDAG 17 AUGUSTUS

AVO knutselen        09.30

Biljarten De Rots        13.00

AVO spelletjes        13.30

DINSDAG 18 AUGUSTUS

AVO gym voor ouderen        09.30

Biljarten De Rots        13.00

AVO spelletjes        13.30

WOENSDAG 19 AUGUSTUS

AVO knutselen        09.30

Biljarten De Rots        13.00

AVO spelletjes        13.30

DONDERDAG 20 AUGUSTUS

AVO knutselen        09.30

Biljarten De Rots        13.00

AVO spelletjes        13.30

Quilten        13.30

Gemeenschapshuis De Rots is gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel en telefonisch bereikbaar via (0411) 67 38 38

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Gerrit v. Kasteren; overl. ouders Van Grinsven- v.d. Pol; overl. fam. Groenendaal- v. Nistelrooij; Elly v. Beurden-Wolke; Jos Geerts (verj); ouders Van de Sande- v.d. Linden.

MEDEDELINGEN

* Maria Tenhemelopneming. Vanwege het feest Maria Tenhemelopneming is er zaterdag om 18.30 een eucharistieviering met gemengd koor. Na de viering gaan de parochianen in processie naar de kapel van Onze Lieve Vrouw van het Groene Woud om daar samen het rozenhoedje te bidden.

* Geen vespers. Tijdens de zomervakantie wordt geen vespers gebeden. Op dinsdag 1 september wordt het liturgisch avondgebed hervat.

* Onderhoud kerkhof. De groep die zorgt voor het onderhoud van het kerkhof is op zoek naar versterking. De leden werken op dinsdag van 09.00 tot 12.00, de werkzaamheden bestaan onder meer uit schoffelen, harken en snoeien. Mensen die zich willen aansluiten bij de groep kunnen contact opnemen met Hendrik Klomp, telefoonnummer (073) 551 47 33.

PROTESTANTSE GEMEENTE BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. T. van Andel uit Valkenswaard. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Voor zaken die de kerkenraad betreffen, kan contact worden opgenomen met B. Aalbers of de scriba, mw. N. Wassenaar, telefoonnummer (0411) 67 45 35.

SENIOREN

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 17 AUGUSTUS

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 18 AUGUSTUS

10.30 stadswandeling; vertrek vanaf het NS-station in 's-Hertogenbosch.

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 19 AUGUSTUS

10.00 fietstocht naar de Kilsdonkse molen in Dinther. Vertrek vanaf de Speelmanstraat.

DONDERDAG 20 AUGUSTUS

14.00-14.30 naverkoop in Simeonshof voor dagtocht Duitse Eifel op 27 augustus.

VRIJDAG 21 AUGUSTUS

09.30 eucharistieviering in De Walnoot met intenties voor overleden KBO-leden in de wijk Selissenwal.

ZATERDAG 22 AUGUSTUS

21.30 concert op de Binnendieze in 's-Hertogenbosch.

De Walnoot

VRIJDAG 14 AUGUSTUS

Vrij biljarten        13.00

MAANDAG 17 AUGUSTUS

Biljarten De Walnoot        13.00

DINSDAG 18 AUGUSTUS

Biljarten Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljarten KBO        13.00

Bridge Revanche        19.30

WOENSDAG 19 AUGUSTUS

Biljarten Ursulanen        09.00

Rijbewijskeuring        09.00

KBO        09.30

Biljarten Rentmeester        13.00

Kienen IVV         13.30

DONDERDAG 20 AUGUSTUS

Biljarten Ursulanen        09.00

Kienen Daphnia        20.00

Gemeenschapshuis De Walnoot is gevestigd aan de Reginahof in Boxtel en telefonisch bereikbaar via (0411) 67 34 85.


Zomercursus Aardewijs

Op landgoed Bleijendijk in Vught houdt organisatie Aardewijs van 24 tot en met 28 augustus de zomercursus 'Leven van hart tot hart' voor mensen 'die deze zomer hun mooiste bestemming willen bereiken'. De cursus bestaat uit vijf ochtenden waarin uitleg, oefeningen, meditatie en muziek centraal staan. Kijk voor meer informatie op www.aardewijs.nl/cursussen/summer-school.