Jurgen van Dun loopt in dertien dagen het Pieterpad, een 490 kilometer lange wandelroute van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht.
Jurgen van Dun loopt in dertien dagen het Pieterpad, een 490 kilometer lange wandelroute van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Foto:

Jurgen van Dun: 'Ik ben net een diesel'

Boxtelaar wandelt het Pieterpad zonder moeite

MARIËLLE WIJFFELAARS

Boxtelaar Jurgen van Dun legt zijn wandeltocht over het Pieterpad bijna fluitend af. Van Dun is inmiddels tien dagen onderweg voor zijn wandeling van 490 kilometer van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Zondag hoopt hij daar aan te komen.

,,Ik heb echt helemaal nergens last van en daar ben ik zelf misschien nog wel het meest verbaasd over", meldde Van Dun gisteren bij aankomst op zijn overnachtingsadres. ,,Ik heb bij het wakker worden soms wat spierpijn maar ik vergelijk mezelf met een dieselmotor; die heeft ook tijd nodig om op te warmen."

Eén keer is Van Dun naar een masseur geweest, maar echt nodig was dat volgens hem niet.

BEZOEKJES

Onderweg heeft de Boxtelaar regelmatig bezoek gekregen van vrienden en familie. Er werd dan gezellig samen gegeten waarna Van Dun de dag erna weer vol goede moed vertrok. ,,Het is echt fijn dat iedereen me steunt, ook op Facebook krijg ik enthousiaste reacties en dat helpt me echt." Als de wandelaar zaterdag aankomt bij de Sint-Pietersberg staat er ongetwijfeld ook een ontvangstcomité klaar om hem op te vangen. ,,Een moment om naar uit te kijken", vindt Van Dun.

De Boxtelaar kan niet anders dan concluderen dat zijn wandeltocht boven verwachting verloopt. Niet alleen heeft hij geen last van blaren of andere ongemakken, ook het weer is Van Dun goed gezind. ,,Ik bof écht", zegt hij stellig. ,,Natuurlijk ben ik wel een keer natgeregend en is het soms erg warm, maar dan vertrek ik gewoon zo vroeg mogelijk."

VOLGENDE TRIP

De finish komt inmiddels in zicht en de wandelaar is dan op tijd terug om nog een paar dagen te kunnen genieten van de Boxtelse kermis.

Hoewel Van Dun nog volop aan het lopen is, is hij ook al langzaam aan het nadenken over een volgende trip. ,,Daar heb ik tijdens het wandelen genoeg tijd voor", lacht hij. ,,Een écht grote wandeltocht staat hoog op mijn wensenlijstje en dat zal er ook zeker van gaan komen. Maar eerst ga ik nog drie dagen doorbikkelen..."