De lopers die vorig jaar deelnamen aan het kennismakingsprogramma Start to Run bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel. (Foto: Boxteldigitaal).
De lopers die vorig jaar deelnamen aan het kennismakingsprogramma Start to Run bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel. (Foto: Boxteldigitaal). Foto: Boxteldigitaal

vanaf 5 september in boxtel

Start to Run bij Marvel: hardlopen voor beginners

Twee keer per jaar kunnen mensen kennismaken met alle kneepjes van de hardloopsport bij atletiekvereniging Marvel. De najaarseditie gaat zaterdag 5 september van start op de Boxtelse atletiekbaan in sportpark Den Wielakker. Duizenden lopers in Nederland namen al deel aan Start to Run...

De beginnerscursus bestaat uit zeven trainingsochtenden waarbij deelnemers begeleid worden door ervaren looptrainers van Marvel. Iedere training bestaat uit een stukje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige komen langs en brengen de deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende hardlopers.

atletiekunie

Na afloop zijn lopers in staat drie kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat wordt uitgetest met een afsluitende 'Start to finish'-trainingsloop op de zevende zaterdag.

Na afloop wordt ook uitleg gegeven over mogelijke vervolgtrainingen bij AV Marvel. Deelnemers ontvangen ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner's World én het spe-

Sport kort

G-voetbal ODC

De afdeling G-voetbal van ODC organiseert in september in sportpark Molenwijk op dinsdagavond open trainingen voor mensen met een beperking. Belangstellenden dienen zich op de dinsdag om 18.30 uur te melden in ODC-kantine De Boemerang aan de Platanenlaan bij trainingscoördinator Ariën Egge. Wie mee wil trainen moet zorgen voor sportkleding, voetbalschoenen, scheenbeschermers en badslippers (om na afloop te douchen). Deelname is gratis.

ciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Aan de deelname zit voor vier maanden een lidmaatschap van de Atletiekunie gekoppeld zodat iedereen verzekerd is tijdens de trainingen en korting krijgt op producten van de bond.

De kosten bedragen 47,50 euro. Aanmelden is mogelijk via www.starttorun.nl, vink bij locatie 'Boxtel, AV Marvel clubhuis Markant' aan. Neem voor meer informatie contact op met Michel van de Ven van Marvel via e-mailadres m.vdven@samenleren.net.