Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

ACTIE VOOR SAMENLOOP VOOR HOOP

Geluk-slot is... geluks-lót

De muzikanten van het Liempdse dweilorkest Op naor d'Honderd voelen zich min of meer verplicht mee te doen aan de KWF-actie Samenloop voor Hoop. Zij stomen immers muzikaal op naar hun eeuwfeest in 2089 en om dat dan uitbundig met vele anderen te kunnen vieren is een goede gezondheid wel gewenst.

Niet alleen wandelend en musicerend draagt Op naor d'Honderd een steentje bij. ,,Wie droomt er niet van op een dag een dikke prijs te winnen zoals bij de Postcodekanjer op 1 januari 2007? Maar de kans op het behalen van zo'n groot bedrag is maar liefst één op de 100 miljoen. En de kans op het krijgen van de alom gevreesde ziekte is daarentegen van één op drie", zegt bassist en woordvoerder Gerard Schalkx van het muziekske.

Hij spreekt in zijn functie van ambassadeur op de Samenloopsite over symbolische loten, die mensen hun leven lang mee dragen. ,,Onbetaalde loten zijn het weliswaar waarmee we nooit iets hopen te winnen."

En nu dat eeuwfeest van Op naor d'Honderd in 2089. ,,Ja, wie wil niet honderd jaar worden? Gezond honderd graag.

Maar daar is wel een portie geluk voor nodig. Elke dag! Soms zelfs elk uur of elk moment van de dag", aldus Schalkx. Vandaar dat het dweilorkest tijdens het wandelevenement Samenloop voor Hoop op 12 en 13 september 'geluksloten' zal presenteren en verkopen. Een 'geluks-lot' in de vorm van een 'geluk-slot", grinnikt Schalkx.

DATUM GRAVEREN

In het messing slot met een gegraveerd logo wordt een geluksnummer geslagen. Een geboorte- of trouwdatum bijvoorbeeld, maar ook een zelf gekozen datum kan. En het sleuteltje gaat hangend aan een certificaat van echtheid mee naar huis. ,,Want nee, dat sleuteltje gooien wij niet weg. Mocht je geen geluk meer nodig hebben, kun je je eigen geluk-S-lot weer gewoon ophalen in Liempde", zegt Schalkx. ,,Waar? Daar wordt nog over onderhandeld!"

FOTO BOVEN: Het Liempdse dweilorkest Op naor d'Honderd geluksloten in de vorm van gegraveerde hangslotjes tijdens de KWF-actie Samenloop voor Hoop in september.