win een meet & greet met yes-r

Boxtel maakt zich klaar voor zes dagen kermis

MARIËLLE WIJFFELAARS

Terwijl in Liempde de kermisattracties vandaag weer zijn afgebouwd, worden in Boxtel de laatste voorbereidingen getroffen voor festijn. Van vrijdag 14 tot en met woensdag 19 augustus staam weer allerlei attracties voor jong en oud op de Markt en het Breukelsplein. Variërend van de spectaculaire Enterprise tot de vertrouwde draaimolen.

De opbouw van de kermis gaat maandag 10 augustus van start. Vanaf die datum tot en met donderdag 20 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: de Markt, Kruisstraat, Rozemarijnstraat en het Breukelsplein. Omwonenden hebben inmiddels een brief ontvangen met daarin het verzoek auto's voor maandag 10 augustus weg te halen uit de genoemde straten. ,,Voertuigen die op of na deze datum nog geparkeerd staan, worden op kosten van de eigenaar weggesleept", waarschuwt de gemeente Boxtel. Vanwege de kermis wordt de weekmarkt op vrijdag 14 augustus gehouden in de Hendrik Verheeslaan.

cameratoezicht

Voorts meldt de gemeente in een schrijven aan de omwonenden van het Breukelsplein, dat vanwege vandalisme en overlast dat een paar jaar geleden plaatsvond, een beveiligingsbedrijf wordt ingeschakeld. Medewerkers hiervan houden tijdens de nachtelijke uren toezicht. Ook dit jaar is het bedrijf weer ingeschakeld. In het centrum houdt de gemeente Boxtel samen met de politie Oost-Brabant een pilot. Tijdens de kermis zal er tijdelijk cameratoezicht plaatsvinden om de orde en veiligheid te bewaken. Burgemeester Mark Buijs besloot hiertoe naar aanleiding van geweldsincidenten tijdens carnaval in Boxtel.

De Boxtelse kermis wordt vrijdag 14 augustus om 18.45 uur geopend door de rapper Yes-R. Hij is bekend van nummers als 'Leipe Mocro Flavour' en 'Rampeneren'. Fans van de bekende rapper hebben de mogelijkheid om Yes-R na zijn optreden te ontmoeten. Laat voor maandag 10 augustus weten waarom jij zijn allergrootste fan bent en waarom je ontmoeting met hem verdient. Stuur een creatieve inzending naar Brabants Centrum via Facebook, e-mail bc@brabantscentrum.nl of per post.

De Boxtelse kermis telt dit jaar een aantal nieuwe attracties waaronder de Tornado, een schijf die ronddraait en ook de karretjes draaien om hun as. Extra trots mag Boxtel zijn op de Enterprise. Na twintig jaar afwezigheid is deze snelheidsmolen weer terug in Boxtel. De populaire attractie Booster is ook weer present.

Bezoekers van de kermis kunnen ook dit jaar een gouden ticket winnen. Deze wordt iedere dag op het kermisterrein verstopt. Voorts ontvangen Boxtelaren tot en met 19 augustus een bonnenboekje bij aankopen in het centrum waarmee ze korting krijgen op diverse attracties.