Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

gemeentelijk monument weer prachtig opgeknapt

Villa Catharina, ruim 'n eeuw allure...

Villa Catharina. Het is een begrip in Boxtel, maar ook daarbuiten is het witte pand welbekend. Want nagenoeg iedereen die Boxtel weleens heeft bezocht, zal het gemeentelijk monument met de kenmerkende bouw zijn gepasseerd.

Na jarenlang een verpauperde indruk te hebben gegeven, ligt Villa Catharina er tegenwoordig weer prachtig bij. Ondernemer Nijs van Hekezen en zijn echtgenote Bibi van der Veen maakten van het gebouw weer een prachtige villa. In 2003 werd Hekezen eigenaar van het pand en werd duidelijk dat een fikse renovatie nodig was om de villa uit 1899 in ere te herstellen. Negen jaar lang kluste het stel erop los, maar nog steeds zit het tweetal zelden stil. Met zo'n oud pand ben je immers nooit klaar met werken...

Brabants Centrum nam een kijkje in de gerenoveerde Villa Catharina en de eigenaren vertelden enthousiast over de prachtige en veelomvattende geschiedenis van het gemeentelijk monument. Op pagina 6 wordt deze historie belicht en volgende week bericht deze krant uitgebreid over de werkzaamheden die de afgelopen jaren zijn verricht.

FOTO BOVEN: Villa Catharina schittert in de zomerzon. Het markante pand aan de Bosscheweg is al sinds 1899 een van de opvallendste gebouwen in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).