Joris Kooter (links), verantwoordelijk voor de 040FIT!-vestigingen en Ralph Zomer, bedrijfsleider van de Boxtelse sportschool, in het pand aan de Fellenoord. (Foto: Albert Stolwijk).
Joris Kooter (links), verantwoordelijk voor de 040FIT!-vestigingen en Ralph Zomer, bedrijfsleider van de Boxtelse sportschool, in het pand aan de Fellenoord. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

040fit! huurt pand aan de fellenoord

'Gouden tip kwam van onze toestelleverancier'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Joris Kooter, verantwoordelijk voor de 040FIT!-vestigingen in de regio Eindhoven en Ralph Zomer, bedrijfsleider van de nieuwe Boxtelse vestiging, hadden zich nog niet eerder verdiept in de gemeente Boxtel. Het duo zag tijdens de eerste bezichtiging echter meteen de potentie van het markante bedrijfspand aan de Fellenoord in Boxtel. ,,Ons fitnessconcept past hier prima."

Terwijl eigenaar Louis Manche nog van zijn vakantie geniet, zijn Kooter en Zomer al regelmatig in Boxtel te vinden. Gisteren was onder meer de toestelleverancier aanwezig om te bekijken waar alle apparaten moeten komen. Zo wordt het pand, dat als voormalig postsorteercentrum diende, in korte tijd omgetoverd tot een sportschool.

De voordeur ligt aan de parkeerplaats en wordt een glazen pui. ,,De open ruimte waarin iedereen binnenkomt, houden we in stand. In het midden komt een balie te staan, zodat de instructeur alle aanwezige mensen goed kan begeleiden. In de ruimtes rondom de zaal realiseren we toiletten en kleedlokalen en mogelijk in de toekomst een plek waar groepslessen plaatsvinden", legt Kooter uit. Hij is verantwoordelijk voor de 040FIT!-vestigingen in Geldrop, Heeze en nu ook Boxtel. ,,Ralph en ik starten met z'n tweeën, maar het is de bedoeling om uiteindelijk extra personeel aan te nemen."

De apparaten zijn inmiddels besteld. ,,Anders zou het nooit mogelijk zijn om in de maand oktober te starten", legt Kooter uit. ,,Het liefst waren we in september begonnen, net na de zomervakantie, maar dat bleek niet haalbaar. Een volgende optie is dan de start van het kalenderjaar, maar we hebben nu toch de sleutel al. Dan is het zonde om te wachten." De openingsdatum wordt later bekend gemaakt. Kooter: ,,Het liefst openen we op 1 oktober, de komende tijd zal uitwijzen of dat haalbaar is."

huiselijke sfeer

Na een eerste bezichtiging en een marktonderzoek in Boxtel was duidelijk dat 040FIT! zich hier graag zou willen vestigen, leggen Zomer en Kooter uit. ,,We concentreerden ons in eerste instantie op de regio Eindhoven, tot onze toestelleverancier met deze gouden tip kwam. Het pand valt op en ligt op een heel goede plek, bij de entree naar het centrum. Bovendien hebben we hier ongeveer veertig eigen parkeerplekken, dat is een groot voordeel", zegt Zomer.

Betaalbaar en tóch service, dat is het concept van 040FIT! Zomer: ,,We vinden het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen, daarom proberen we een huiselijke sfeer en gezelligheid te creëren." Sporters betalen twintig euro om onbeperkt te kunnen sporten, elk ander gezinslid dat ook een abonnement neemt, krijgt korting. ,,Er is constant begeleiding aanwezig, ook werken we met ruime openingstijden. Zo zijn we op enkele dagen al vanaf 07.00 uur geopend en mensen kunnen dagelijks tot 22.00 uur bij ons terecht", vertelt Kooter. In de open ruimte komen tachtig 'werkplekken', zoals een aantal loopbanden en crosstrainers. Ook zijn touwen, bokszakken en kettlebells aanwezig voor zogenaamde 'functionele trainingen'.

Kijk voor meer informatie over 040FIT! op www.040fit.nl of stuur een e-mail naar info@040fit.nl.