Eigenaar Nol Gemen heeft het pand aan de Stationsstraat 16 opgeleukt met een gedeelte van zijn verzameling. Toko Boxtel verhuist in het najaar naar de winkel. (Foto: Henk van Weert).
Eigenaar Nol Gemen heeft het pand aan de Stationsstraat 16 opgeleukt met een gedeelte van zijn verzameling. Toko Boxtel verhuist in het najaar naar de winkel. (Foto: Henk van Weert). Foto: Annelieke van der Linden

winkel verhuist voor de feestdagen

Toko Boxtel schuift op
in de Stationsstraat

Dini Eijkemans startte in februari vorig jaar Toko Boxtel aan de Stationsstraat. In december is de winkel met Aziatische en Afrikaanse producten voortaan op een ander adres te vinden: in het pand waar voorheen kledingzaak Apresto was gevestigd.

,,Op 1 november krijg ik de sleutel en ik wil graag voor de feestdagen weer open zijn", vertelt Eijkemans. Qua oppervlakte gaat Toko Boxtel er op achteruit. ,,Het nieuwe pand is de helft kleiner. Maar we hebben gekeken en ik hoef mijn assortiment niet aan te passen. Alles past erin. Ook is de huurprijs een stuk voordeliger." Ze geeft aan dat de toko steeds beter begint te lopen. ,,Mensen weten me te vinden, óók van buiten Boxtel krijg ik aanloop. Het contact met klanten vind ik erg leuk, ik vraag ze ook om advies, bijvoorbeeld welke producten ze graag in de winkel zouden zien of welke gerechten je kunt maken met voedingswaren. De recepten hang ik op een prikbord, die kunnen andere mensen weer meenemen."

VERHUIZING APRESTO

Eijkemans had de winkel aan de Stationsstraat 16 al langer op het oog. ,,En toen duidelijk werd dat Apresto ging verhuizen naar De Croon, nam ik contact op met Nol Gemen, de eigenaar van het pand." Hij heeft de winkel tijdelijk opgeleukt met een gedeelte van zijn verzameling. ,,Ziet er leuk uit hè", zegt Eijkemans. ,,Een stuk beter dan een leegstaand etalage..."

Politie

Mishandeling

Maandag werd rond 18.45 uur een 19-jarige Boxtelaar mishandeld bij benzinestation Texaco aan de Eindhovenseweg. Een onbekende kwam tussen beiden en de verdachte ging er vandoor. De politie is op zoek naar zowel de getuige als de verdachte. De getuige is een blanke man tussen de 50 en 60 jaar met een smal postuur en grijs haar tot op zijn schouder. De verdachte is ongeveer 1.85 meter groot en reed na de mishandeling op een blauwe brommer richting Keulsebaan. Mensen die iets gezien hebben alsmede de getuige kunnen zich melden bij de politie Brabant-Noord via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via www.politie.nl.