In het voormalig postsorteercentrum aan de Fellenoord start een sportschool: 040FIT! Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).
In het voormalig postsorteercentrum aan de Fellenoord start een sportschool: 040FIT! Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

040fit boxtel opent in oktober

Sportschool vestigt zich in 'postsorteercentrum'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het in 1988 gebouwde bedrijfspand aan de Fellenoord, dat jarenlang dienst deed als postsorteercentrum, krijgt een nieuwe invulling. In de maand oktober opent daar fitnesscentrum 040FIT Boxtel.

PostNL zette het markante gebouw, ontworpen door de Boxtelse architect Paul Strik, in 2013 in de etalage en verkocht

het uiteindelijk aan een groep particuliere investeerders. Zij schakelden Saris & Partners Makelaars in om een nieuwe huurder te vinden. ,,Er is altijd veel animo geweest voor het gebouw. Je merkte echter dat postbedrijf PostNL strenge eisen stelde. Toen de particuliere investeerders het pand kochten, konden zij zelf bepalen wat voor huurder het pand zou mogen betrekken. Toen ging het vlug. Ik schat dat het pand zo'n drie maanden te huur heeft gestaan", aldus Toin Saris van Saris & Partners. Uiteindelijk is afgelopen week een overeenkomst gesloten met Louis Manche, eigenaar van sportcentrum Harks in Geldrop en twee 040FIT!-vestigingen in Geldrop en Heeze. Hij wil graag meer fitnesscentra realiseren in de omgeving van Eindhoven en kwam uiteindelijk in Boxtel uit.

Het contract van kunstenaarsvereniging Kunstlicht 99, dat in december vorig jaar de bovenverdieping in bibliotheek De Meierij verruilde voor het leegstaande voorsorteercentrum op Fellenoord en daar onder meer verkoopexposities hield, loopt nog tot eind augustus.

Manche ontvangt 1 september de sleutel van het pand en wil in de maand oktober fitnesscentrum 040FIT! Boxtel openen. ,,Ik ben benaderd door meerdere fitnessbedrijven. Dat komt waarschijnlijk door de ligging van het pand, vlakbij een school, en de oppervlakte", vertelt Saris. Hij geeft aan een positief gevoel te hebben over 040FIT! Boxtel. ,,We hebben met een professionele club te maken."

Op pagina 3: 'Gouden tip kwam van onze toestelleverancier'.