Het interieur van het voormalige snookercentrum aan Passage Riche wordt door vrijwilligers helemaal gestript voordat het wordt verbouwd tot repetitielokaal voor Boxtel's Harmonie.
Het interieur van het voormalige snookercentrum aan Passage Riche wordt door vrijwilligers helemaal gestript voordat het wordt verbouwd tot repetitielokaal voor Boxtel's Harmonie. Foto: Henk van Weert

ZELFWERKZAAMHEID STAAT VOOROP BIJ BOXTEL'S HARMONIE

Handen uit de mouwen voor nieuw clublokaal

Ondanks de vakantie werd dinsdag hard gewerkt door een groepje leden van Boxtel's Harmonie. Het leegstaande snookercentrum aan Passage Riche, achter voormalig restaurant Le Marécage, is leeggeruimd. Het muziekkorps wil het pand ombouwen tot een clubhuis voor repetities en andere bijeenkomsten.

De zaal is de voorbije jaren als opslagruimte gebruikt en stond vol afgedankte materialen. Die zijn allemaal afgevoerd. Bovendien zijn de ventilatiegaten in de buitenmuur dichtgemetseld. Ook zijn de elektriciteitsleidingen die over de plafonds liepen verwijderd.

Door een lening af te sluiten kan Boxtel's Harmonie de zaal aankopen van drankenhandel De Leijer. Enkele weken geleden werd daarover overeenstemming bereikt. De verbouwing wordt zoveel mogelijk door eigen leden gerealiseerd.

CULTUREEL ONDERNEMEN

Dinsdag kwam ook wethouder Marusjka Lestrade een kijkje nemen. Een dag eerder werd zij in het gemeentehuis door een afvaardiging van de harmonie bijgepraat over de voorgenomen verhuizing.

,,Ja, ik ben er inderdaad geweest. Het plan lijkt interessant. Het is een bewijs van cultureel ondernemerschap, waar we in deze tijd behoefte aan hebben", aldus Lestrade.

Projectleider Wim Tiellemans legt 'de eerste steen' om een gat in de buitengevel dicht te metselen. Het was symbolisch de start voor de verbouwing van het nieuwe repetitielokaal van Boxtel's Harmonie.