Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

veel minder vangst tijdens kermisviswedstrijd

Vissen in Den Hulzer bijten niet...

Al sinds 1986 organiseert Liempdenaar Pieter van de Ven in samenwerking met visvereniging De Laatste Kans in zijn woonplaats een kermisviswedstrijd. Ook afgelopen zaterdag kwamen hengelsportliefhebbers naar vijver Den Hulzer nabij rijksweg A2 en het Duits Lijntje.

Dit jaar kwamen zestien vissers naar Den Hulzer om te proberen het grootste exemplaar te vangen. Maar de opbrengst viel volgens organisator Van de Ven behoorlijk tegen. ,,We hebben slechts achttien vissen gevangen", vertelt de voorzitter van De Laatste Kans. ,,Zo'n lage vangst hebben we in al die jaren nog niet gehad." Worden er normaliter bijna honderd vissen gevangen door de deelnemers, dit jaar bleef dat aantal flink achter. Een reden? Van de Ven weet het ook niet: ,,We horen het van meer vissers dat op sommige plekken weinig te vangen valt. Het zal wel gewoon pech zijn..."

Van de Ven ging de kermisviswedstrijd organiseren nadat een einde kwam aan de kringwedstrijd voor de visclubs De Laatste Kans (Liempde), Ons Genoegen (Boxtel), BHV (Boskant), het Hoefijzer (Olland) en ERHV (Sint-Oedenrode). Dit doet hij al dertig jaar.

De grootste vis werd dit jaar gevangen door M. Struijk uit Boxtel. Nummer twee en drie waren P. van Haaren (Liempde) en T. van den Aker (Boxtel). Van de Ven: ,,Volgend jaar organiseren we weer een wedstrijd en hopen we op een betere vangst." (Foto: Albert Stolwijk).