Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

nieuwe zaak opent deuren in boxtelse rechterstraat

Lekker eten én shoppen bij Tafel 25

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het waren hectische weken waarin zo'n beetje dag en nacht gewerkt werd. Maar zaterdag was het écht zover en openden Inge van Hout en Leonie Smits de deuren van de nieuwste Boxtelse zaak: Tafel 25. In het pand naast eetcafé De Deugniet - waar voorheen de kledingwinkel van Ad en Marja Verspaandonk gevestigd was - kunnen bezoekers voortaan terecht voor een lekkere maaltijd én allerlei hebbedingetjes voor in hun eigen huis.

Leonie van eetcafé De Deugniet en Inge van Inge + Claudia Interieurontwerp kregen het idee voor hun concept store heel spontaan. ,,Ik wilde altijd al een winkeltje beginnen en sprak daarover met Leonie", vertelt Inge. ,,Ze was direct enthousiast en hieruit kwam het plan om dan samen iets te gaan doen." Een concept store is volgens het tweetal de nieuwste manier van eten én winkelen. In de grote steden bestaan dergelijke zaken al langer en nu kan ook winkelend publiek in Boxtel genieten van deze combinatie.

ETEN DELEN

Bij Tafel 25 kunnen mensen terecht voor een lunch, borrel, kop koffie of diner en tegelijkertijd rondsnuffelen tussen de spulletjes die te koop worden aangeboden. Bij het eten richt Leonie zich op het zogeheten shared dining, waarbij gerechten aan tafel worden gedeeld. ,,Bezoekers kunnen ook een eigen gerecht bestellen, maar ik vind het zelf altijd gezellig om eten te delen", vertelt de onderneemster enthousiast. ,,Met z'n allen aan een grote tafel en echt samen eten. Leuk toch?"

Ook Inge is razend enthousiast over de nieuwe zaak waar ze allerlei leuke hebbedingetjes verkoopt. Kussentjes, boeken, vazen, mayonaise en peper- en zoutvaatjes, er is van alles te krijgen bij Tafel 25. ,,Er is ook al vraag naar de tafels en stoelen", grinnikt Inge. ,,Ik vind het heerlijk om nu een plek te hebben waar ik spullen die ik zelf heel mooi vind te verkopen. Het zijn mijn favoriete merken en er is van alles te krijgen in diverse prijsklassen. Echt voor iedereen wat wils."

Zaterdag ging Tafel 25 open. Geen grote opening, die volgt in september. Maar waarom juist openen in de zomervakantie? ,,We vonden dat zelf best logisch", zegt inge. ,,Ik ben vanaf september weer heel druk met allerlei opdrachten voor mijn interieurbureau, nu heb ik nog alle tijd voor Tafel 25. Over een paar weken hebben we de opstartfase gehad en zijn dingetjes die we nog willen veranderen ook aangepast."

ELKAAR VERSTERKEN

Over belangstelling had het tweetal niet te klagen. Volgens Leonie komt dat ook deels doordat ze het naastgelegen eetcafé uitbaat. ,,Mensen kennen mij en weten wat voor type onderneemster ik ben. Ik heb nog heel veel andere ideeën, maar eerst richt ik me even op Tafel 25." De Boxtelse is niet bang dat de twee etablissementen elkaar zullen beconcurreren. ,,Ik denk dat ze elkaar versterken", zegt Leonie. ,,En ik verwacht dat mensen heel nieuwsgierig zijn naar dit nieuwe concept." Inge knikt instemmend: ,,We zijn heel benieuwd of deze vorm van eten en winkelen in Boxtel gaat aanslaan. Maar dat weet je alleen maar door het uit te proberen. We hebben er zelf alle vertrouwen in."

BOVENSTE FOTO: Leonie Smits (midden) en Inge van Hout (tweede van rechts) zijn het stralende middelpunt van Tafel 25. Samen met hun team hebben ze alle vertrouwen in de concept store. (Foto's: Albert Stolwijk).


Vermiste huisdieren

Aan de Bergstraat in Liempde is een hangoorkonijntje gevonden. Het diertje is bruin met beige. Tips en meldingen zijn welkom bij Amivedi, telefoon (088) 006 46 83 of www.amivedi.nl.

De familie Peijnenburg is hun gecastreerde kater Billy kwijt. De zwarte kat liep maandag weg in de buurt van de Corellistraat. Mensen die het dier hebben gezien of gevonden kunnen contact opnemen met telefoonnummer (0411) 68 41 34.

De vijfjarige Lis kroop bij Tafel 25  in een stoel, die mooi zou staan op haar kamertje...