Nieuwe bankjes, bloeiende zonnebloemen en een groene moestuin: het Dommellandje aan De Tijvert wordt steeds meer een parkje. (Foto: Annelieke van der Linden).
Nieuwe bankjes, bloeiende zonnebloemen en een groene moestuin: het Dommellandje aan De Tijvert wordt steeds meer een parkje. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

nieuwe bankjes op perceel aan de tijvert

Dommellandje: steeds meer een parkje

Werkgroep Lokale Agenda 21 Boxtel vond dit jaar in het Dommellandje, het perceel aan De Tijvert in de wijk Selissenwal, dé plek om fruitbomen te planten. Ook pleitten de leden voor openstelling van het gebied, zodat iedereen van het stukje natuur zou kunnen genieten. Het Dommellandje is inmiddels een klein park te noemen...

Waar het Dommellandje eerst nog bestond uit grasland en fruitboompjes, zijn daar inmiddels een moestuin, zonnebloemen én twee houten zitbankjes bij gekomen. Een fraaie groene plek tussen het Baanderherencollege, woonzorgcentrum Molenweide en het Liduinaziekenhuis, waar mensen even tot rust kunnen komen. Dat was precies wat de leden van Lokale Agenda 21 bedoelden. ,Het is een oase van rust, terwijl je in hartje Boxtel bent. Je kunt het vergelijken met de boomgaard achter het gemeentehuis. We wilden graag dat dit terrein een parkje zou worden waar mensen natuur kunnen beleven", zeiden Gerard Buiks en Betsie van der Sloot eerder in Brabants Centrum. Via de wijkkrant, waarin een oproep stond, meldden zich verschillende mensen om de moestuintjes de beheren.

Het Dommellandje is 1 hectare groot en is eigendom van de gemeente Boxtel. Tot en met 1984 was het gemeentelijke slachthuis daar gevestigd. Het gebied is van april tot november toegankelijk tussen 08.00 en 18.00 uur en buiten deze maanden tussen 10.00 en 16.00 uur.