Het plein voor bibliotheek De Meierij aan de Burgakker lag gistermiddag bezaaid met zogeheten kinderkopjes. (Foto: Henk van Weert).
Het plein voor bibliotheek De Meierij aan de Burgakker lag gistermiddag bezaaid met zogeheten kinderkopjes. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

WERKZAAMHEDEN CENTRUM GAAN IN VAKANTIE GEWOON DOOR

Bibliotheekplein Burgakker bezaaid...

HENK VAN WEERT

De herinrichting van het plein vóór openbare bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel verloopt vlot. Nadat vorige week het bestaande plaveisel werd verwijderd en de ondergrond op de schop ging, is deze week gestart met de herbestrating. Dat gebeurt met zogeheten kinderkopjes.

Eerder werden in de Oude Kerkstraat, Clarissenstraat en Kruisstraat deze keien ook al gebruikt bij de herinrichting van de zogeheten cultuurhistorische as tussen de Sint-Petrusbasiliek en kasteel Stapelen. Maar in tegenstelling tot die straten worden de keien op het bibliotheekplein niet afgevlakt. Dat gebeurt ook niet op het wegdek van de rest van de Burgakker. De bibliotheek blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het publiek.

SCHOOLJEUGD

Wie denkt dat de werkzaamheden tijdens de bouwvakvakantie stil liggen, heeft het mis. ,,We werken door om de overlast voor de schooljeugd na de zomervakantie te beperken", vertelt omgevingsmanager Jan-Hein Heijmans van het gelijknamige aannemingsbedrijf dat de omvangrijk klus uitvoert. ,,De komende vijf weken zijn we nog aan het werk op de Burgakker. En daarna ook, maar dan in het smalle deel. Begin oktober start de herinrichting van het pleintje op de kruising met de Rechterstraat."