De boombakken van het Breukelsplein zijn gisterochtend tijdelijk in de Stationsstraat 'geparkeerd'. Na de kermis gaan ze weer terug. (Foto: Henk van Weert).
De boombakken van het Breukelsplein zijn gisterochtend tijdelijk in de Stationsstraat 'geparkeerd'. Na de kermis gaan ze weer terug. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

BOOMBAKKEN BREUKELSPLEIN VERPLAATST VANWEGE KERMIS

Stationspromenade kleurt even groen

De ondernemers aan de Stationsstraat zijn dolblij. Gisterochtend zijn boombakken op de winkelpromenade geplaatst. ,,Dat oogt al meteen heel wat gezelliger. Van mij mogen ze blijven staan", glundert Marieke van Esch die sinds vorig jaar The Read Shop runt.

De grote zinken bakken zijn door een loonwerker van de Boxtelse firma Van der Made verplaatst vanaf het Breukelsplein. Dat gebeurde onder toeziend oog van een werknemer van Van Helvoirt Groenprojecten. Dit bedrijf uit Berkel-Enschot plaatste de bakken twee jaar geleden in opdracht van de gemeente Boxtel en onderhoudt ze sindsdien. In tegenstelling tot vorig jaar staan ze nu ook in het wat smallere deel van de promenade: op de hoek van de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat. De bakken met onder meer magnolia's of tulpenbomen werden op het Breukelsplein geplaatst nadat dit parkeerterrein opnieuw was ingericht.

Vorig jaar waren in deze zelfde periode van zowel bewoners, ondernemers als passanten al geluiden te horen om de boombakken voorgoed in de Stationsstraat te laten staan. Desalniettemin werden ze weer teruggezet op het Breukelsplein. Wel gaf de gemeente na de kermis aan dat de positieve signalen waren opgepikt en inwoners en ondernemers werden uitnodigd om mee te denken over een groene invulling van de Stationsstraat. ,,Als er goede ideeën zijn, horen we die natuurlijk graag. Want meer groen in het centrum is voor ons altijd bespreekbaar", aldus een woordvoerder in augustus 2014.