Stadsboerderij Eyghentijds is gelegen aan de Lunerkampweg in Rosmalen. De boerderijwinkel is al geopend. Dankzij een bijdrage van het Streekfonds kan het boerenerf worden ingericht. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).
Stadsboerderij Eyghentijds is gelegen aan de Lunerkampweg in Rosmalen. De boerderijwinkel is al geopend. Dankzij een bijdrage van het Streekfonds kan het boerenerf worden ingericht. (Foto: Mariëlle Wijffelaars). Foto: Marielle Wijffelaars

financiële bijdrage van streekfonds het groene woud

'Eyghentijds' gaat boerenerf inrichten

Stadsboerderij Eyghentijds aan de Lunerkampweg in Rosmalen gaat het boerenerf inrichten. Dankzij een financiële bijdrage van Streekfonds Het Groene Woud kunnen Frank en Yolanda van Wagenberg van de Jofrahoeve in Esch de volgende stap zetten in de realisatie van hun stadsboerderij.

Het echtpaar Van Wagenberg runt al jaren een biologische varkenshouderij en een boerderijwinkel aan de Ruiting in Esch. Het tweetal wilde echter uitbreiden en kreeg het idee om aan de weg tussen Rosmalen en Empel, nabij nieuwbouwwijk De Groote Wielen, een stadsboerderij te realiseren. Voor Frank was dit bekend terrein, omdat hij er in de jaren tachtig heeft gewerkt.

Eyghentijds is nog in ontwikkeling, maar de boerderijwinkel is al langere tijd geopend. Hier kunnen mensen terecht voor biologisch varkens- en rundvlees, biologische producten en groenten. Het varkensvlees komt van de Jofrahoeve en de varkens verhuizen binnenkort naar de stadsboerderij.

FRUITBOMEN

Het is de bedoeling dat mensen de natuur op een bijzondere wijze kunnen beleven bij Eyghentijds. Naast varkens zijn er ook andere boerderijdieren en bijen te vinden. Met de bijdrage van het Streekfonds, kunnen de initiatiefnemers het erf gaan inrichten met fruitbomen, hagen, bosjes, laanbomen, waterpartijen en riet. Voor kinderen komt er een speel- en leererf.

BIJENCENTRUM

In het voormalige kantoorgebouw waar Eyghentijds is gevestigd, is inmiddels een dagbestedingcentrum voor ouderen in samenwerking met zorginstelling Cello. Ook worden er workshops en cursussen gegeven én er is een bijencentrum.

Een kijkje nemen? De boerderijwinkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.stadsboerderijeyghentijds.nl.