Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

kindertuin maakt al 7 zomers gebruik van sportterrein

Jeugd viert vakantie op Camping MEP

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Op één van de kunstgrasvelden staat een kleurig springkussen en het clubhuis en bruin café zijn omgebouwd tot knutsel- en speelparadijs. Al sinds 2009 vermaken de kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) van kindercentrum Kindertuin zich zes weken lang op het terrein van de Boxtelse hockeyclub MEP, ook wel 'Camping MEP' genoemd...

In 2009 is de samenwerking tussen Kindertuin en MEP ontstaan. Alle bso's, dit jaar voor het eerst óók de opvang in Liempde, komen zes weken lang naar de hockeyclub, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen en sporten.

Sectormanager Esther Keeris van Kindertuin noemt het een ideale samenwerking. ,,Voor ons voelt het alsof we op een festivalterrein zitten. Iedere ochtend rijden we met een stel kinderen naar MEP, dat is al erg gezellig. Hier zijn alle faciliteiten die we nodig hebben en het is goed voor de jeugd om af en toe in een andere omgeving met andere kinderen te zijn. De meeste ouders, met uitzondering van de mensen die in het onderwijs werken, hebben geen zes weken vakantie. Dan is het prettig voor hen dat de kinderen op een leuke manier worden opgevangen."

vakantielanden

Overal op het MEP-terrein zijn speelhoekjes ingericht. ,,Jaarlijks zorgen we weer voor nieuwe activiteiten. Bovendien koppelen we een thema aan de weken, deze keer hebben we gekozen voor vakantielanden." Frankrijk stond deze week centraal. Zo werden croissantjes gebakken, lege champagneflessen versierd en speelden de kinderen potjes jeu de boules. Sectormanager Keeris: ,,Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei algemene activiteiten. Een eenvoudige attractie als een springkussen blijft nou eenmaal erg populair..."

Ruim tachtig kinderen vermaakten zich dinsdag op het sportterrein in park Molenwijk. Waar een gedeelte ervoor koos in het clubhuis een knutselwerkje te maken, waren anderen de hele dag buiten te vinden voor een potje voetbal. Kris (8), Hoshi (8) en Jasha (5) hadden zich afgezonderd in het bruin café van MEP en bouwden tussen de bar en het meubilair huisjes van lego. ,,We hebben vandaag al geschommeld, gehockeyd, gefrisbeed en met stratego en strijkkraaltjes gespeeld. Ja, we hebben het druk gehad", vertelt Kris. Hij en Hoshi zijn het erover eens: spelen met lego is het leukst. ,,Als ik moet kiezen, ga ik voor voetbal", zei Jasha.

De jongens hebben het goed naar hun zin bij MEP. ,,Er is heel veel te doen. Iedere dag is anders", zegt Kris. ,,Ik ga liever op vakantie, maar vind het leuk dat we hier met z'n allen zijn."

Keeris: ,,Per dag kijken we welke activiteiten geschikt zijn. Dat heeft met name met weer te maken. Er zal deze week nog wel een spat regen vallen, maar volgende week wordt het zonniger. Dan komen de buikschuifbanen en waterspelletjes weer voor de dag..."

FOTO BOVEN: Iedere week van de zomervakantie staat bij de buitenschoolse opvang van Kindertuin in het teken van een ander land. Deze week was dat Frankrijk. Daarbij hoort natuurlijk een potje jeu de boules... (Foto's: Annelieke van der Linden).

Het MEP-terrein in park Molenwijk biedt volop vermaak voor de kinderen van de buitenschoolse opvang.
Afbeelding