...HANS BARELDS...
...HANS BARELDS... Foto: Annelieke van der Linden

dagje uit op zaterdag 26 september

Shopevent in Boxtel, speciaal voor vrouwen

Starten met een kop koffie en iets lekkers, 's middags een lunch, na afloop een borrel en tussendoor lekker shoppen en deelnemen aan workshops. Dat is het idee van Shopevent Boxtel op zaterdag 26 september. Speciaal voor vrouwen...

,,Het is belangrijk om als ondernemer telkens nieuwe dingen te bedenken voor je klanten. Zelf heb ik zo'n speciale shopdag voor vrouwen al eens meegemaakt in Ginneken. Het leek me leuk zoiets óók in Boxtel te organiseren", aldus Diane van den Borne van Filipe Mode. Ze neemt samen met Hilde Husmann van kledingzaak DenimTrend en Inge van Hout van concept store Tafel25 de organisatie op zich. ,,Het is de bedoeling dat het een dagje uit voor vrouwen wordt waarbij ze gezellig met vriendinnen, collega's of familie kunnen bijkletsen en shoppen."

Verschillende Boxtelse winkels doen mee aan Shopevent: Filipe Mode, DenmimTrend, Tafel25, Uniek, La Gare, Apresto, Het Sieradenkasteeltje, Foundation Bekkers, Junior Kinderkleding, Lammers Juwelier en Pour Vous. ,,We zijn nog in gesprek met een aantal andere winkels", laat Van den Borne weten.

Een kaartje voor het Shopevent kost 25 euro. ,,Hiervoor krijgt iedereen een kop koffie of thee met iets lekkers, een lunch en een glaasje bubbels na afloop. Ook is er in iedere deelnemende winkel iets extra's, zoals workshops waar bezoekers gratis aan deel kunnen nemen", vertelt Van den Borne. Met behulp van een plattegrond is voor de bezoekers duidelijk welke winkels deelnemen aan Shopevent. ,,Iedereen kan na de gezamenlijke start en lunch een eigen route bepalen." Na afloop ontvangt iedereen een goedgevulde goodybag en maken bezoekers ook nog eens kans op een prijs. Van den Borne: ,,Binnenkort benaderen we de horeca om met ons mee te doen."

shop till you drop

Het motto van de dag is: 'Shop till you drop'. ,,Het is een dag voor vrouwen van alle leeftijden die gezellig kunnen winkelen en zichzelf kunnen verwennen. We hebben expres voor een zaterdag gekozen, zodat de mannen op de kindjes kunnen passen", lacht Van den Borne. Als het evenement aanslaat, zou ze het graag twee keer per jaar willen organiseren: in het voor- en najaar. ,,Dan kunnen vrouwen kennismaken met de nieuwste modecollecties."

Vrouwen die graag willen deelnemen aan het Shopevent, dienen zich vooraf aan te melden via shopeventboxtel@hotmail.com. Binnenkort wordt een Facebookpagina gelanceerd over het evenement.


Hans Barelds vertrekt na
40 jaar bij de Rabobank

Directievoorzitter Hans Barelds verlaat de regionale Rabobank Hart van De Meierij. Barelds is veertig jaar werkzaam bij de financiële instelling. Sinds 2007 werkt hij in Boxtel en omgeving.

Rabobank Hart van De Meierij ontstond ruim een jaar geleden na een fusie tussen Rabobank Dommel en Aa (in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel) en Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel en staat er goed voor, stelt communicatieadviseur Clementien de Ruijter. Deze constatering valt samen met het feit dat directievoorzitter Barelds veertig jaar in dienst is van Rabobank.

In goede samenspraak met de raad van commissarissen heeft Hans Barelds bepaald dat dit een goed moment is om zich persoonlijk te heroriënteren op de volgende fase in zijn werkzame leven en verlaat daarom per 1 september de bank, aldus De Ruijter. Barelds: ,,Ik ben trots en dankbaar dat ik leiding heb mogen geven aan deze bank en wil iedereen, zowel intern maar zeker ook onze klanten, be-

danken voor de prettige samenwerking."

Kees Cloin, voorzitter van de raad van commissarissen: ,,Wij zijn Hans veel dank verschuldigd voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Zijn vakkundige inzet en zijn betrokkenheid bij de organisatie en de lokale gemeenschap hebben bijgedragen tot onze stabiele bank." Wie Barelds opvolgt, is nog niet bekendgemaakt.