Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

voormalig kantoor sint-joseph onherkenbaar

Zorgappartementen medio 2016 klaar

MARIËLLE WIJFFELAARS

In april verhuisde woonstichting Sint-Joseph van de Baroniestraat in Boxtel naar de Brederodeweg. Aan het einde van die maand werd gestart met de sloop van een aantal gebouwen op het vroegere terrein van de woonstichting. De panden moeten plaats maken voor zestien appartementen voor mensen met een geheugenprobleem. De werkzaamheden vorderen goed, medio 2016 moeten de appartementen klaar zijn voor bewoning.

De organisatie De Drie Notenboomen runt diverse zorgvoorzieningen, waaronder de zogeheten Thomashuizen: kleinschalige opvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Initiatiefnemers Hans van Putten lanceerde ook Herbergier. Binnen deze zorgformule worden dementerende ouderen opgevangen. In Boxtel komen zestien cliënten te wonen, onder leiding van een zorgondernemer die ook zijn intrek neemt in het pand. Samen met vaste medewerkers leidt hij het huis waarbij de bewoners zeven dagen per week, 24 uur per dag verzorging krijgen.

NOTARIS

Het vroegere kantoor van Sint-Joseph wordt momenteel deels gesloopt en deels verbouwd om het geschikt te maken voor een Herbergier-zorgvoorziening. Het pand blijft eigendom van de Boxtelse woonstichting en wordt verhuurd aan De Drie Notenboomen. Naast zestien kamers én een woning voor het beheerdersechtpaar, komen er een gezamenlijke huiskamer, keuken en wasvoorzieningen.

Bouwbedrijf Hazenberg is druk bezig met de werkzaamheden, in het voorjaar van 2016 moeten de bewoners hun intrek kunnen nemen in het complex op de hoek van de Baroniestraat en de Brugstraat. De Drie Notenboomen streeft naar sfeervolle woningen waar de medewerkers hun tijd vooral met de gasten doorbrengen. ,,Geen vergaderingen of lange rapportages schrijven. De zorgondernemers én personeel moeten een band opbouwen met de gasten om de mensen een beschermde en rustige omgeving te bieden", zo meldt De Drie Notenboomen op de website.

Het andere kantoorpand van Sint-Joseph - op de hoek van de Breukelsestraat en de Baroniestraat - krijgt een nieuwe eigenaar. Van 't Hooft & Van Rosmalen Notarissen gaat zich hier vestigen. Het notariskantoor verlaat het huidige herenhuis aan de Clarissenstraat.

OP DE FOTO: Op het vroegere terrein van Sint-Joseph zijn de sloop- en verbouwingswerkzaamheden in volle gang. (Foto: Albert Stolwijk).