Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

ANIMO TOURSPEL LIEMPDE BLIJFT GROEIEN

BOL en Samenloop,
de échte Tourwinnaars

PETER DE KONING

Engelsman Chris Froome mag dan de Tour de France hebben gewonnen, stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde en de organisatie van de Samenloop voor Hoop Liempde voelen zich de échte winnaars. Tenminste, in Liempde. Beide 'goede doelen' ontvingen zondagavond van de organisatie van het Liempds Tourspel in café De Durpsherberg een cheque van 1.425 euro. Het was het hoogtepunt van de drukbezochte prijsuitreiking van het Tourspel dat stichting Woudbloem Liempde sinds enkele jaren organiseert.

De stichting Samenloop voor Hoop Liempde houdt in het weekend van 12 en 13 september een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, maar óók om mensen die kanker hebben of gehad hebben, te laten zien dat Liempde meeleeft en hun strijd steunt. Voor de Liempdse (gewezen) kankerpatiënten wordt een speciaal verwenprogramma georganiseerd en juist voor dit programma is het geld bedoeld dat via het Tourspel binnenkomt. Namens Samenloop voor Hoop Liempde nam voorzitter Jan Claassen de cheque in ontvangst. ,,Een fantastische bijdrage waarvoor wij de organisatie en alle deelnemers hartelijk bedanken", sprak hij opgetogen.

RONDEMISSEN

Stichting Belangenbehartiging voor Ouderen in Liempde (BOL) biedt senioren de mogelijkheid om drie keer per week te dineren en elkaar te ontmoeten in dienstencentrum De Kloosterhof. De ruimte waarin dit plaatsvindt, is onlangs verbouwd, maar ontbeert nog een aangename restaurantuitstraling. Daarvoor is de Tourspelcheque meer dan welkom, plus voor uitbreiding van het aantal maaltijddagen. ,,Vanaf de week van 28 september kunnen Liempdse 55-plussers voortaan vijf keer per week in De Kloosterhof terecht voor aanspraak en een warme maaltijd", vertelde BOL-voorzitter Cora van den Berg zondagavond in de volle kroeg. ,,Froome heeft de Tour gewonnen, maar wij voelen ons de échte winnaars!"

Het Tourspel Liempde telde dit keer 242 spelers, bijna een/derde meer dan vorig jaar. De meeste deelnemers komen uit Liempde (144), Boxtel (60) en Sint-Oedenrode (12). De overige 26 wonen in de regio, met een enkele uitschieter naar Den Haag en zelfs Mönchengladbach. De Liempdse gele trui ging naar eindwinnaar Ton Dortmans. Hij verzamelde 658 punten en ontving daarvoor de hoofdprijs van 300 euro. Dortmans werd van harte gefeliciteerd door Lian van Oorschot en Margo Brands die namens Samenloop voor Hoop Liempde optraden als rondemissen. De tweede prijs (bolletjestrui) was voor William Voets. Zijn score van 636 punten werd beloond met 225 euro. Winnaar van de derde prijs Henk Renders (groene trui; 634 punten) was niet aanwezig, maar liet via de organisatie weten dat hij zijn prijzengeld van 185 euro doneert aan de twee goede doelen.

COMPLIMENT

Het extra Tourspel over de prestaties van dorpsgenoot Koen de Kort trok dit keer 236 deelnemers. Eén deelnemer voorspelde dat Koen de Tour de France zou winnen. ,,En dat was natuurlijk zijn moeder Ine", lachte spreekstalmeester Jan van de Wiel. De laagst voorspelde eindklassering voor Koen was plaats 157, de meeste voorspellingen lagen ongeveer tussen plaats 75 en 100. Een beetje aan de lage kant, want de Liempdse Tourheld eindigde zondagmiddag in Parijs op een keurige 73ste plaats. Vier deelnemers zaten er slechts één plaats naast, waardoor een loting noodzakelijk was.

Wethouder Marusjka Lestrade trok Mark de Kort als winnaar uit de hoge hoed. De wethouder was als eregast aanwezig en maakte van de mogelijkheid gebruik om de organisatoren van het Tourspel een dik compliment te geven: ,,Wijken in Boxtel kunnen veel leren van de manier waarop Liempde zijn evenementen organiseert."

FOTO ONDER: De winnaars op een rij, van links naar rechts: Willy van Zuijlen namens derde prijs-winnar Henk Renders, gele trui-winnaar Ton Dortmans, wethouder Marusjka Lestrade, rondemiss Margo Brands, tweede prijs-winnaar William Voets en rondemiss Lian van Oorschot. (Foto: Peter de Koning).


Duiven 'De Luchtpost' komen drie keer in actie

Voor de leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost stonden zaterdag en zondag drie vluchten op het programma. Zowel de jonge als oude duiven kwamen in actie.

Op de vlucht voor jonge duiven vanuit Feluy zetten zes leden 130 duiven in. Marco en Nicole Verbeek klokten de snelste duif en bezetten ook de posities 3, 4, 8, 9, 11, 14, 15, 16, 20, 22, 23 en 24.

Overige resultaten: 2, 7 en 25. Frans v. Laarhoven; 5. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 10, 13 en 17. Ad Blummel.

Ook de oude duiven vlogen vanuit Feluy. Er werden 151 duiven losgelaten door tien leden van De Luchtpost. De snelste duif was van Jo Schelle, ook behaalde hij de posities 8 en 15.

Overige resultaten: 2, 6, 11 en 12. Roland v.d. Langenberg; 3, 17, 20 en 21. Frans v. Laarhoven; 4, 14, 16, 18 en 19. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 5, 10 en 13. Marco & Nicole Verbeek; 7, 22, 23 en 24. Laurens v. Hamond; 9 en 25. Twan Pagie.

Zes leden lieten 42 duiven los op de vlucht vanuit Tarbes. Berrie van de Brand en Jaap Rademaker klokten de snelste duif en tevens de posities 3 en 9.

Overige resultaten: 2 en 5. Frans v. Laarhoven; 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13 en 14. Combinatie Van Heesch/ v. Eijndhoven.


Bridge

Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 28 juli

A-LIJN

José v.d. Laar/Gerard v. Oirschot        58.71

Ries Dankers/Frans Sedee        57.01

Ad & Anja Wouters        54.55

B-LIJN

Henk Schilder/Thea v. Roosmalen        63.59

Henk Goes/Jeanne v.d. Biggelaar        61.55

Corry & Jan Kerssens        61.20

Bridgeclub De Rots

Uitslagen woensdag 22 juli

A-LIJN

Ger v. Boxtel/Ger Krebbers        60.55

Marianne v. Elk/Gisela Voltmann        59.44

Piet Broers/Douwe Landman        54.44

Bridgeclub Liempde

A-LIJN

Dames v. Dorenmalen/v. Roy        70.42

Echtpaar Vermulst        65.00

Heren v.d. Laar/De Jong        58.33

B-LIJN

Dames v. Esch/Traa        68.29

Dames Legius/Dobbelsteen        66.67

Dames v.d. Meerakker/v.d. Heijden        60.09