Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Recreatiepark houdt jaarlijkse braderie

'Klok kaduuk' en soep op Dennenoord

TONNIE WESSELING

Het is eigenlijk al traditie: op de laatste zondag van juli wordt op recreatiepark Dennenoord in Boxtel elk jaar een braderie gehouden. En ook zondag stonden weer allerlei kraampjes opgesteld op het terrein aan de Dennendreef. Na de verregende zaterdag, met codes geel tot rood, was het een dag later ideaal weer met een heerlijk zonnetje en niet al te hoge temperatuur.

De exploitanten van het park, Jeanne en Piet van Erp, waren dan ook dik tevreden. ,,Er zullen best wel mensen vanmorgen uit bed gerold zijn en gedacht hebben: ach, we kunnen wel eens naar Dennenoord gaan met dit weer", stelde Piet. ,,De braderie wordt elk jaar goed bezocht en er is best veel aanloop." Al dachten sommige standhouders daar anders over. De meesten vonden het minder druk dan vorig jaar. Er werden echter wél goede zaken gedaan.

EEN TOPJE

Bij een rommelkraam snuffelde de Boxtelse Netty van der Loo wat rond op zoek naar een transistorradio. Ze had al een mooie vaas gevonden. ,,Die kan ik goed gebruiken voor mijn grote hobby bloemschikken. En als ik erop uitgekeken ben? Dan gaat hij naar de Vincentiusvereniging." Els Tromp en Margo van der Sloot vertelden de zolder geplunderd te hebben om hun kraam te vullen. ,,Els, vát un topje", adviseerde Margo haar zojuist passerende zusje. De dames waren tevreden en hadden ondanks het mindere publiek al veel verkocht.

Op een tafel van het terras lag een kapotte hangklok. ,,Vanmorgen reed er een auto achteruit tegen mijn spullen aan", verklaarde eigenaar Ad Verhagen. ,,Bij het uitpakken was de 'klok kaduuk', maar de onderdelen kunnen nog verkocht worden." Wat verderop stond bij de kraam van Bernadet Woerdman Yvonne van Aarle in dubio met twee rokjes in haar hand. Beide dames verblijven regelmatig op het park, dus het was geen probleem dat Van Aarle de rokjes even in haar chalet ging passen. Ook Woerdman vond het niet echt druk en had wat meer van de braderie verwacht.

Van veraf kon men de wierookgeur ruiken van de kraam van de Nepalese Hem Shrestha. Klankschalen, boeddha's, belletjes en sjaals, alles zelf meegenomen uit Nepal of via vrienden gekregen. Roety Starreveld uit Veenendaal werd erg enthousiast bij deze kraam. Ze beoefent al veertien jaar yoga en kocht volop wierook: ,,Het is de rust die er vanuit gaat in deze hectische tijd." Opvallend was ook de kraam met wenskaarten van Marianne Dukers uit Vught: ,,Ik sta hier al zo'n zestien jaar en heb veel vaste klanten, ook vandaag weer. Alle kaarten maak ik zelf, overdag, en 's avonds haak ik pannenlappen". ,,Dan val je tenminste niet in slaap voor de televisie", plaagde haar man.

MAATJE MEER

Bij Soep D'ing rook het heerlijk. Eigenaresse Ingrid van Veen vond het juist iets drukker dan verwacht. ,,Het is echt braderieweer", was haar mening. Nieuw in haar assortiment was de courgettesoep. ,,En de Marrokaanse kippensoep is een hardloper." Op het terras voor het restaurant zat Frank Meijer met een aantal volle zakken voor zijn neus heerlijk in het zonnetje. ,,Mijn vrouw is nog aan het rondstruinen, we komen hier ieder jaar. Ik heb al een patéschaal, zeep en een onderdeel van een Märklintrein gekocht."

De Boxelse Josephien Stans was present met een kledingkraam 'voor een maatje meer'. Bij haar kon wel gepast worden achter een kledingscherm. Ook op het grote terras was het lekker druk en werd er genoten van een puntzak frietjes en een koel pilsje. En natuurlijk werden de kinderen niet vergeten. Die konden zich uitleven in de speeltuin en op de trampolines. Of genieten van een suikerspin.

FOTO BOVEN: Naast allerlei spulletjes, waren er ook veel kraampjes met kleding te vinden op de jaarlijkse braderie van Dennenoord. (Foto's: Peter de Koning).


BOXTELSE GYMNASIAST TERUG UIT BAKOE

Bronzen plak voor Geert
op scheikunde-olympiade

Hij ging voor goud, maar het werd brons. Maar toch zal hij tevreden zijn. Want de opdrachten die hij moest maken tijdens de 47e Internationale Chemie Olympiade (ICHO) waren best wel moeilijk. Gymnasiast Geert Schulpen (17) uit Boxtel heeft dinsdag in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, één van de 93 bronzen medailles in ontvangst genomen.

De scholierenwedstrijd telde ruim driehonderd deelnemers uit 77 landen. Naast de bijna honderd bronzen medailles werden 63 zilveren en 35 gouden medailles uitgereikt na afloop van de olympiade die een week eerder van start ging. Yifu Ouyang uit China kwam bij de theoretisch examens (waar ook de voorkeur van Geert ligt) als beste uit de bus en werd uitgeroepen tot algemeen winnaar. David I-Hsuan Wang uit de VS legde het beste praktijkexamen af.

TWEE NEDERLANDERS

Het klassement met zilveren medaillewinnaar werd aangevoerd door Scott Xiao uit Canada. Waar Geert als nummer 64 eindigde op de ranglijst van deelnemers die met brons werden geëerd, pakte Edgars Kletnieks uit Letland de eerste plaats. Marit Fiechter uit Zwolle, de enige andere deelnemer uit Nederland, eindigde vier plaatsen boven Geert.

Als vijfdejaars scholier van gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel kwalificeerde Geert zich voor ICHO dankzij zijn derde plaats tijdens de nationale scheikunde-olympiade in Sluiskil. Gisteravond laat keerde de Boxtelaar terug uit Bakoe.

Voor aanvang van de braderie reed een auto tegen de spullen van Ad Verhagen aan. Een wandklok ging daardoor kapot...
Afbeelding