NIEUW HORECABEDRIJF OPENT 14 SEPTEMBER

Villa Het Hof wordt restaurant De Rechter

HENK VAN WEERT

De Rechter. Dat wordt de nieuwe naam van horecabedrijf Villa Het Hof. De nieuwe uitbater, John van de Langenberg, kiest niet alleen voor deze naam vanwege het adres: de Rechterstraat. Met afleidingen van en toespelingen op deze naam wil hij ook leuke dingen doen op de menukaart. Maandag 14 september opent de Boxtelse horecaondernemer zijn nieuwe bedrijf.

Eind mei onthulde Brabants Centrum dat Van de Langenberg een huurcontract had gesloten om restaurant Villa Het Hof te gaan runnen. Twee jaar eerder sloot het bedrijf stilletjes de deuren. Van de Langenberg gaf meteen al aan dat een fikse renovatie niet kon uitblijven. Sinds enkele weken wordt dan ook volop gewerkt in het monumentale pand bij de Zwaanse Brug.

HOUTROT

,,Zoals bij elke verbouwing hebben ook wij wel wat tegenvallers gehad", vertelt de ondernemer. ,,Diverse kozijnen moesten deels worden vervangen vanwege houtrot en ook zes tuindeuren moeten daarom worden vernieuwd. Eigenlijk is dat een klusje voor de huisbaas, maar ik heb afgesproken dat ik dit eenmalig zelf aanpak. Dan weet ik zeker dat het goed gebeurd. Bij een vorige renovatie is Villa Het Hof wel geverfd, maar niet geschilderd..."

Voor diverse werkzaamheden heeft hij goedkeuring van de gemeente Boxtel nodig, vanwege de monumentale status van het pand. ,,En die samenwerking verloopt prima."

STATIGE UITSTRALING

De nieuwe naam, De Rechter, past volgens Van de Langenberg wel bij de statige uitstraling van het pand. Ondanks dat hij heel goed weet dat de straatnaam niets met dit juridische ambt van doen heeft. Het is een verbastering van 'rechte straat'. Een andere naam is noodzakelijk om van het beschadigde imago van Villa Het Hof af te komen. Een eerdere exploitant kwam enkele jaren geleden niet positief in de publiciteit tijdens een tv-uitzending van De Smaakpolitie en ook het faillisse-

Economie

ment van de vorige uitbater komt op het scherm als je de bestaande naam googelt.

De Rechter biedt volgens Van de Langenberg volop inspiratie om leuke namen te bedenken voor de menukaart die hij vanaf medio september op tafel zet. De horecabaas heeft inmiddels een vast team om zich heen verzamelt om het bedrijf in hartje Boxtel te runnen. ,,Ik zoek alleen nog een leerling-kok en wat ambulante medewerkers in de keuken en bediening."

BATTERIJ OPLADEN

Dat Van de Langenberg de opening van zijn nieuwe bedrijf over de zomervakantie heen tilt, was al bekend. ,,Ik wacht bewust tot 14 september. De mensen die ik heb aangenomen, hadden natuurlijk allemaal al hun vakantie geboekt." En zelf wil Van de Langenberg er met zijn echtgenote Monika ook nog een weekje tussenuit. ,,Om de batterij op te laden zodat we straks volop aan de slag kunnen", grinnikt Van de Langenberg.

De 43-jarige chef-kok heeft zijn sporen in de horeca inmiddels wel verdiend. Hij begon zijn carrière bij De Waag aan de Markt, runde daarna een bedrijf in Vught en vervolgens dertien jaar lunchroom De Deugniet, een eindje verderop in de Rechterstraat. Momenteel exploiteert hij in de Glazen Boederrij te Schijndel grand café Le Verre.