Een volle tankwagen met hydrokorrels werd gisterochtend leeggeblazen in twee kleuterlokalen van de Angelaschool. (Foto: Henk van Weert).
Een volle tankwagen met hydrokorrels werd gisterochtend leeggeblazen in twee kleuterlokalen van de Angelaschool. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

NIEUWE VLOEREN VOOR KLEUTERLOKALEN ANGELASCHOOL

Een tankwagen vol isolerende hydrokorrels...

Twee kleuterlokalen van de Angelaschool waren hard toe aan nieuwe vloerbedekking. De houten vloer bleek echter zó slecht dat ook die vervangen moest worden. Gekozen is om de kruipruimte vol hydrokorrels te blazen die wordt afgesmeerd met een betonnen deklaag.

De eerste week van de zomervakantie is aangegrepen om de werkzaamheden uit te voeren. ,,Maandag en dinsdag zijn de oude vloeren verwerkt. Vandaag wordt de nieuwe vloer gerealiseerd", vertelde directeur Jos Korsten van de basisschool in de Boxtelse wijk Breukelen gisteren. In goed een uur tijd waren beide lokalen aan de Herman Brandtstraat gevuld met hydrokorrels, die een goede isolatie moeten bieden.

DROOGTIJD

De smeervloer die de korrels afdekt wordt zeven tot tien centimeter dik. Voor elke centimeter beton is een week droogtijd nodig. De kleuterklassen worden tijdelijk elders in de school ondergebracht ,,We redden het niet om de lokalen weer beschikbaar te hebben als het nieuwe schooljaar begint. Naar verwachting zijn de opgeknapte lokalen na de herfstvakantie weer beschikbaar", meldde Korsten.

FOTO BOVEN: Een volle tankwagen met hydrokorrels werd gisterochtend leeggeblazen in twee kleuterlokalen van de Angelaschool. (Foto: Henk van Weert).