Oud en jong vermaakte zich prima tijdens de hippie- en ecomarkt van buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje in Boxtel. (Peter de Koning).
Oud en jong vermaakte zich prima tijdens de hippie- en ecomarkt van buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje in Boxtel. (Peter de Koning). Foto: Marielle Wijffelaars

EVENEMENT BIJ BUURTKAMER FOROFIET

Regen is spelbreker bij de hippie- en ecomarkt

PETER DE KONING

De bourgondische hippie- en ecomarkt bij buurtkamer Forofiet trok afgelopen zondag niet al te veel bezoekers. De regen gooide duidelijk roet in het eten. De sfeer was er echter niet minder om. Met zelf gebakken cakejes en een pot verse koffie maakten de kraamhouders en bezoekers er het beste van.

Buurtkamer Forofiet zit sinds enkele jaren in de voormalige Molenwijkschool aan het Ronduutje. De activiteitenkalender vermeldt onder andere vlooienmarkten en bijzondere workshops onder leiding van kunstenaars uit de regio. De resultaten van die workshops werden afgelopen zondag tentoongesteld en verkocht tijdens de 'van-alles-en-nog-wat-markt'.

HANNEKE BOLEIJ

Onder een afdak konden bezoekers hennatatoeages laten zetten en zelfgemaakte tassen en batikshirts kopen. Verder waren


Braderie Dennenoord

De jaarlijkse braderie en rommelmarkt met ruim vijftig kramen bij camping Dennenoord aan de Dennendreef wordt dit jaar gehouden op zondag 26 juli van 10.00 tot 17.00 uur. De jeugd kan zich uitleven op een springkussen, trampoline en in de speeltuin. Bezoekers kunnen om de honger te stillen terecht bij een poffertjeskraam,ook is er een groot terras.

Garagesale

Lies van Haren en Sally Leermakers houden van vrijdag 7tot en met zondag 9 augustus een garagesale. Aan de Deken Spieringstraat 22 verkoopt het tweetal onder meer patchwork en 3D-kaarten. De garagesale is op vrijdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

er kramen vol knuffels, films en tweedehands spullen en toonde kunstenares Hanneke Boleij uit Boxel een brede selectie uit haar werk.

Door het regenachtige weer bleven de meeste spullen onverkocht, en de speeltoestellen op het buitenterrein lagen er nat en wat troosteloos bij. Rond de gesprekstafel in het voormalige schoolgebouw maakten bezoekers en kraamhouders er alsnog een gemoedelijke middag van.