Eigenaresse Annemieke Schuurmans (rechts) van Puur Hair & Style en assistent Linda van der Bruggen. (Foto: Annelieke van der Linden).
Eigenaresse Annemieke Schuurmans (rechts) van Puur Hair & Style en assistent Linda van der Bruggen. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

van hoepelman naar eigen kapsalon

Geen klant, maar gast bij Puur Hair & Style

Met elpees, platenhoezen en een grote afbeelding van Audrey Hepburn aan de muur ademt Puur Hair & Style aan de Van Beekstraat de sfeer van de jaren vijftig en zestig. En dat is precies de bedoeling, vertelt eigenaresse Annemieke Schuurmans van de kapsalon. Voorheen was ze bedrijfsleider van de Boxtelse vestiging van Hoepelman Kappers, recent is ze in hetzelfde pand voor zichzelf begonnen.

,,Anderhalf jaar geleden zat ik aan tafel met de compagnons van Hoepelman Kappers en spraken we over de toekomst. Zij hadden daarover een ander idee dan ik", legt Schuurmans uit. Ze waagde uiteindelijk de stap en begon voor zichzelf. ,,Bij Hoepelman Kappers heb ik veel geleerd, ik runde daar immers de Boxtelse vestiging. Het werd tijd voor iets nieuws."

Schuurmans koos voor de naam Puur. ,,Dat past bij mij. Mijn motto is niet voor niets: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg", lacht de eigenaresse. De kapsalon is ingericht in de stijl van de jaren vijftig en zestig. ,,Iedereen ging in die periode anders met elkaar om. Dat laat ik terugkomen in de manier waarop we mensen benaderen. Ze zijn gast, geen klant. Hippe en trendy kapsalons met harde muziek, dat past niet bij mij, maar gezelligheid juist weer wel."

Mensen die voorheen bij Hoepelman Kappers in Boxtel kwamen, zullen weinig verschil merken, aldus Schuurmans. ,,Qua personeel is er niets veranderd en we gebruiken nog steeds dezelfde producten en kniptechnieken." Wel heeft ze ervoor gekozen de nadruk wat meer op de man te leggen. Schuurmans: ,,Ook hebben we het arrangement 'puur moment' ingevoerd. Het bezoek aan de kapper moet een verwenmoment zijn. Dit arrangement voor mannen en vrouwen bestaat onder meer uit een wasmassage en duurt drie kwartier tot een uur. Ook leuk om cadeau te doen." Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Puur Hair & Style.