De tafeltennishal van Taverbo is na zestien jaar toe aan een flinke onderhoudsbeurt.
De tafeltennishal van Taverbo is na zestien jaar toe aan een flinke onderhoudsbeurt. Foto:

dak van de tafeltennishal aan de voetboog is al vervangen

Taverbo in Boxtel krijgt nieuwe vloer

MARIƋLLE WIJFFELAARS

De Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo verving onlangs het dak van haar accommodatie aan de Voetboog in Boxtel. Ook is de vloer in de tafeltennishal aan vervanging toe, de toplaag is volgens de vereniging versleten.

De vloer wordt geƫgaliseerd en er wordt een nieuwe groene vloer overheen gelegd. Volgens de club zitten er flinke oneffenheden in en komt dat het spel niet ten goede. In augustus of september worden deze werkzaamheden uitgevoerd, zodat het seizoen op de nieuwe vloer kan starten.

Het kunststof dak van de hal is inmiddels al vervangen. Het bestaande kunststof was niet meer in orde en het oude dak handhaven was niet verstandig, aldus de club. Tijdens de zomervakantie ligt de competitie stil en is er dus voldoende ruimte om dergelijke klussen aan te pakken.

GARANT STAAN

Met de werkzaamheden is veel geld gemoeid. Taverbo heeft hiervoor een lening afgesloten waarbij zowel de gemeente Boxtel als de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) garant staan. In totaal gaat het om een lening van 20.000 euro, de SWS en gemeente staan beide voor vijftig procent borg. Deze garantstelling past binnen het gemeentelijk beleid waarin staat dat geprivatiseerde verenigingen zelf hun sportaccommodatie financieren, met uitzondering van de kleedruimten.

Het vervangen van het dak en de vloer zijn de eerste investeringen die Taverbo heeft moeten. Naar verwachting moet de komende jaren ook de verlichting en verwarming worden aangepakt.

Tafeltennisclub Taverbo werd in 1974 opgericht en huist sinds september 1999 op sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. De huidige accommodatie omvat onder meer een speelhal, kleedkamers, opslagruimte en een kantine.