Oud-doelman Jan van Grinsven van FC Den Bosch houdt tijdens een clinic van de profclub uit de Brabantse hoofdstad bij voetbalvereniging Irene  in mei 2004 de verrichtingen van de Gemondse jeugd nauwlettend in de gaten. (Archieffoto Brabants Centrum).
Oud-doelman Jan van Grinsven van FC Den Bosch houdt tijdens een clinic van de profclub uit de Brabantse hoofdstad bij voetbalvereniging Irene in mei 2004 de verrichtingen van de Gemondse jeugd nauwlettend in de gaten. (Archieffoto Brabants Centrum). Foto: Archieffoto Brabants Centrum

GEMONDSE VOETBALCLUB DOET OPROEP AAN OUDERS JEUGDLEDEN

Irene dringend op zoek naar trainers

Voetbalclub Irene uit Gemonde kampt met een groot tekort aan jeugdtrainers. ,,De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om er voor te zorgen dat ieder team voorzien is. Helaas moeten we constateren dat we nog erg veel vacatures hebben." Deze boodschap staat in een brandbrief aan de leden.

Uit een overzicht blijkt dat er voor de pupillen- en juniorenteams nog steeds vacatures zijn voor bijna twintig trainers- en zeven leiders. Vooral voor de diverse pupillenteams zoekt Irene vrijwilligers.

Namens de club roepen de coördinatoren Marc Habraken (junioren) en Steven Gevers (pupillen) ouders op om trainer of leider te worden. Het invullen van alle trainersposten voor de verschillende nieuwe jeugdteams is een probleem waar veel jeugdafdelingen van clubs mee worstelen aan het einde van het seizoen. ,,Het is altijd een struggle, maar nu nóg meer dan anders", aldus Habraken. ,,Via de brief willen we iedereen die Irene een warm hart toedraagt vragen serieus na te denken om onze teams het komende seizoen vooruit te helpen. We hebben eerder al een e-mail de deur uitgedaan, een bericht op de clubsite geplaatst en nu een brief gestuurd. De ervaring leert echter dat maar weinig ouders hier spontaan op reageren, daarom kiezen we nu voor de rechtstreekse benadering. We gaan de ouders bellen en een dringend beroep op ze doen", laat Habraken weten.

De leden van de jeugdcommissie vinden dat ieder team over twee leiders en twee trainers moet beschikken. Habraken: ,,Mocht bij aanvang van de competitie blijken dat er teams zijn die onvoldoende leiders of trainers hebben, kan dit betekenen dat deze spelersgroepen niet of minder vaak kunnen trainen en dat er op zaterdag geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. We gaan ervan uit dat het niet zover zal komen."

De twee jeugdcoördinatoren van Irene hopen op veel respons. Habraken: ,,We willen zorgen dat na de vakantie ieder jeugdlid kan trainen en wedstrijden kan spelen. Daarom is het zaak om er met elkaar de schouders onder te zetten voor onze groeiende jeugdafdeling."