Bij Sefkat werden vrijdag de laatste spullen ingeladen. (Foto: Gerard Schalkx).
Bij Sefkat werden vrijdag de laatste spullen ingeladen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Annelieke van der Linden

ellie van meurs uit liempde zet zich in voor dorp subotica

Bedden en rollators arriveren in Servië

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het was allemaal gepland. Vrijdag zou een vrachtwagen bij verpleeghuis Sefkat in Boxtel arriveren om de door Ellie van Meurs ingezamelde spullen op te halen. Medewerkers van de gemeente Boxtel kwamen met een heftruck naar het terrein. De vrachtauto stond echter met pech langs de snelweg en de gemeente Boxtel kon helaas niet blijven wachten. Overbuurman Gamma bood uitkomst...

Ellie en haar man Ton maakten tien jaar geleden kennis met de Servische Konstantin en hielden contact. Hij toonde hun het ziekenhuis in het dorp Subotica. De voorziening was nodig toe aan vernieuwing. Het liet Ellie niet los en ze legde contact met allerlei zorgorganisaties in Boxtel en omgeving om spullen in te zamelen. ,,Uiteindelijk is vrijdag een héle volle vrachtwagen vertrokken naar Servië", aldus de Liempdse. ,,Bedden, tilliften, douchestoelen, rollators, beddengoed: we hebben van organisaties en particulieren erg veel spullen gekregen."

De truck kwam uit Servië en het transport werd begeleid door een ambtenaar van Subotica. ,,Via de gemeente Boxtel konden we een heftruck lenen, maar toen duidelijk werd dat de vrachtwagen pech had, konden de medewerkers niet blijven wachten. Wel hebben ze alle spullen gestapeld. Uiteindelijk kwamen medewerkers van de Gamma om alles met een heftruck in de vrachtwagen te laden."

Van Meurs hoorde gistermiddag dat de vrachtwagen in Servië was gearriveerd. Zondag gaan zij en haar man zelf die kant op. ,,Om te kijken hoe de spullen terecht zijn gekomen én om vakantie te houden. Ook neem ik nog een kijkje bij een kindertehuis, daar hebben we ook wat materialen voor ingezameld." Bovendien gaat ze in Servië ook aan tafel met een medewerker van de gemeente. ,,Ik wil kijken waar de nood het hoogst is en daar een nieuw project van maken."

Daarnaast blijft ze ook spullen inzamelen voor het ziekenhuis. ,,Het eerste transport is vaak het lastigst, vanwege vergunningen en ander papierwerk. De eerste rit zit er inmiddels op, dus het kan nu alleen maar makkelijker gaan", grinnikt de Liempdse.

Wie Ellie en Ton wil steunen of spullen beschikbaar wil stellen, kan een e-mail sturen naar ellievanmeurs@gmail.com.