Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

etappezege voor ploegmaat geschke

Koen de Kort maakt zich op voor laatste etappes

De ploeg Giant-Alpecin, waar Liempdenaar Koen de Kort deel van uitmaakt, heeft in de derde week van de Tour de France eindelijk een etappeoverwinning geboekt. Duitser John Degenkolb was er vrijdag (vierde plaats) en zondag (tweede plaats) al dichtbij, landgenoot en ploegmaat Simon Geschke wist gisteren wél als eerste over de meet te komen.

De 29-jarige Geschke sprong gisteren tijdens de eerste Alpenrit op de beklimming van de Col d'Allos, een berg van de eerste categorie, weg uit een omvangrijke kopgroep en werd niet meer achterhaald door zijn achtervolgers.

Ook De Kort liet zichzelf de voorbije week zien. De Liempdenaar maakte in de veertiende etappe van Rodez naar Mende deel uit van een twintigkoppige kopgroep die op het hoogtepunt acht minuten voorsprong had op het peloton. De Kort werd er op het laatste klim echter afgereden en eindigde uiteindelijk op een vijftiende plaats.

De komende dagen volgt nog een aantal etappes in de Alpen, met zaterdag de beklimming van de Alpe d'Huez, ook wel 'de Nederlandse berg' genoemd. Zondag wordt de Tour traditioneel afgesloten met de finish op de Champs Élysées.


Ontknoping van

Liempds Tourspel

op zondag 26 juli

Enkele uren nadat de wielrenners op zondag 26 juli de laatste etappe in de Tour de France hebben volbracht, worden de winnaars van het Liempds Tourspel bekendgemaakt. Wethouder Marusjka Lestrade reikt de prijzen uit vanaf 20.30 uur in De Durpsherberg in Liempde.

Tijdens de avond wordt in totaal 1.430 euro aan prijzengeld uitgekeerd aan dagwinnaars, de top tien van het eindklassement en de rode lantaarndrager. De winnaar van het extra Tourspel ontvangt honderd euro. De stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) en Samenloop voor Hoop ontvangen die avond een cheque van de organisatie.

,,Het is de bedoeling om op 26 juli met elkaar in een gezellige, enthousiaste sfeer op de voorbije weken terug te kijken en de opgedane ervaringen in de voorbije drie weken van de Tour met elkaar te delen", laat de organisatie weten. Tijdens de avond wordt ook een gratis loterij voor de aanwezigen gehouden.