Met al dan niet aangekondigde gasten verzorgde de Boxtelse rockband StrammerMax zaterdagavond een terrasconcert bij cultureel restaurant 'Vandaagt Kookt...'. (Foto: Peter de Koning).
Met al dan niet aangekondigde gasten verzorgde de Boxtelse rockband StrammerMax zaterdagavond een terrasconcert bij cultureel restaurant 'Vandaagt Kookt...'. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ROCKBAND ONTVANGT MUZIKALE GASTEN BIJ 'VANDAAG KOOKT...'

Zomerse klanken met StrammerMax

Met zo'n vijftien - deels spontane - gastartiesten verzorgde de Boxtelse band StrammerMax zaterdagavond een zomers openluchtconcert op het terras van cultureel restaurant 'Vandaag Kookt...'. Ruim honderd luisteraars genoten van de klanken die door de rockers en hun gasten werden vertolkt.

Uitgebreid met een blazerssectie speelden de gitaristen Jack van Geel en Joost van Liebergen, bassist Jules Groenen, Ad en Piet van den Nosterum (respectievelijk toetsen en drums) en zanger Henk Toonen de nummers waarmee ze al jaren hun publiek vermaken. ,,De oproep om mee te komen doen, leverde aanvankelijk niet zoveel reacties op. We hebben toen zelf maar muzikanten benaderd en zo bleken trombonist Geert Boleij, trompettist Ad Voets en saxofonist Joop van Wijk van de Stripe Big Band graag bereid om mee te doen. Samen met hen en met zangeres Iris van der Weide hebben we vooraf tweemaal gerepeteerd", vertelt woordvoerder Van Geel. Ook enkele kinderen van de bandleden speelden mee.

Dat zich op de avond ook zelf nog spontaan mensen meldden om mee te doen, verraste de bandleden. ,,Heel erg leuk om mee te maken dat iemand vanuit het publiek zomaar de bas pakt en meespeelt. Ook al kenden we hem niet", aldus Van Geel, die aangeeft blij te zijn dat de band nog altijd in dezelfde samenstelling kan optreden. Jaarlijks speelt StrammerMax een of twee keer tijdens kleinschalige concerten.