Enkele jeugdige bezoekers vermaken zich opperbest met een waterspelletje. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Enkele jeugdige bezoekers vermaken zich opperbest met een waterspelletje. (Foto: Stefan Latijnhouwers). Foto: Stefan Latijnhouwers

KINDERFEEST BIJ ACTIVITEITENBOERDERIJ 'T DOMMELTJE IN BOXTEL

'Doel is veel geld ophalen voor KWF'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel in Boxtel bruiste zaterdagmiddag van energie en levendigheid. Eén dag na de laatste schooldag voor de zomervakantie kon de jeugd zich uitleven tijdens een gezellig kinderfestijn met tal van activiteiten. Van blikken gooien tot tractor rijden. En dat allemaal voor een belangrijk goed doel: KWF Kankerbestrijding.

De gehele opbrengst, de entreegelden en uitgaven voor consumpties voor eten en drinken, van de happening komen ten goede aan KWF. Het kinderfestijn bij 't Dommeltje werd gehouden met het oog op het grootse wandelevenement Samenloop voor Hoop, dat in september in Liempde plaatsheeft en was een initiatief van Ratjetoe, één van de ongeveer zeventig deelnemende teams.

,,Van elke groep wordt verwacht dat ze iets organiseren voor het goede doel", aldus Ingrid Saris van Ratjetoe, die zaterdagmiddag samen met Wendy Roovers de kassa 'bemande'. ,,Wij dachten meteen aan een leuk kinderfestijn aan het begin van de grote vakantie, maar moesten daarvoor natuurlijk ook een goede locatie vinden. Daarom zijn we blij dat John van Hal van 't Dommeltje zijn terrein beschikbaar wilde stellen, een mooiere en betere plek voor zo'n evenement is er bijna niet te vinden. De kinderen hebben hier heel veel ruimte en kunnen kiezen uit een groot aanbod aan uiteenlopende activiteiten.'

MOOI BEDRAG

De belangstelling voor het feest bij de activiteitenboerderij was groot. Roovers: ,,Na een half uur zijn er al zo'n honderd bezoekers, vooral kinderen met hun ouders. Bovendien is het prima weer, niet te koud en niet te warm en blijft het de hele middag droog. Alle teamleden, in totaal zestien vrouwen, zijn vandaag hier aanwezig om alles in goede banen te leiden. We hopen natuurlijk aan het eind van de rit op een heel mooi bedrag voor KWF. Daar doen we het tenslotte allemaal voor." De kinderen vermaakten zich prima bij 't Dommeltje met onder meer een springkussen, goal schieten, pony rijden, kalfjes knuffelen, koeien melken en een wedstrijd overall hangen. Ook konden ze zich laten laten schminken.

De twee vriendinnen Elma Heidt en Shawnee van der Rijt uit Sint-Oedenrode konden hun ogen bijna niet van de kalfjes afhouden. ,,Ze zijn zo lief", zei Shawnee met een vertederende blik. ,,Het is heel leuk om de kalfjes te aaien, maar eigenlijk komen we voor een heel andere en bijzondere activiteit. Een hele spannende waar ik me nu al op verheug. We moeten alleen nog even geduld hebben. Elma en ik gaan dadelijk survivallen boven de koeien in de stal. Nee, bang om te vallen zijn we niet, we zitten goed vast en er zijn begeleiders bij die zorgen dat er niets kan gebeuren."

FOTO BOVEN: Enkele jeugdige bezoekers vermaken zich met een waterspelletje. (Foto: Stefan Latijnhouwers).


Braderie

De jaarlijkse braderie en rommelmarkt bij camping Dennenoord aan de Dennendreef 5 in Boxtel wordt dit keer gehouden op zondag 26 juli van 10.00 tot 17.00 uur. De jeugd kan zich uitleven op een springkussen, trampoline en in de speeltuin. Er staat een poffertjeskraam op het terrein, terwijl er ook een groot terras is waar het publiek kan eten en drinken. De entree en parkeren is gratis.

Shawnee van der Rijt (voorgrond) en Elma Heidt uit Sint-Oedenrode waren zaterdagmiddag niet bij de kalfjes weg te slaan op het terrein van activiteitenboerderij 't Dommeltje in Boxtel (Foto: Stefan Latijnhouwers).